Buszozva lett harmadik a maratonon - kizárták

 

Az észak-angliai Newcastle mellett rendezett Kielder Marathon férfi harmadik helyezettjéről kiderült, hogy majdnem 10 kilométert busszal tett meg a cél előtt, így a szervezők diszkvalifikálták.

Rob Sloan 32 kilométer után állt ki, leintett egy buszt, amely a nézőket szállította, majd a cél előtt feltűnt az erdőből és így lett dobogós.

"A buszt követő autókból látták őt az emberek, ahogy felszáll, majd leszáll. Látták őt, ahogy átszalad a bokrokon. Horogra akadt szőröstül-bőröstül, mindenestül" - mondta Dave Roberts, a maraton egyik szervezője.

Sloant megfosztották a bronzmedáltól. A résztvevők azzal bírálták, mert bemocskolt egy eseményt, amelyet Nagy Britannia legszebb maratonjának neveznek a rendezők.

Steven Cairns, aki ezzel a harmadik helyre lépett elő, azt mondta, a vetélytársa "ellopta a dicsőségét". "Harmadik voltam végig, és aztán amikor átléptem a célvonalat, valahogy negyedik lettem. Már elkezdtem kételkedni magamban, olyan hajthatatlanul mondogatta, hogy elment mellettem. Azt megértem, hogy elvette a befutócsomagot, meg a pólót, de hogy aztán nyilatkozott a sajtónak, azt állítva, hogy ő a harmadik..."

"Meg vagyok győződve arról, hogy nem előre megfontoltan tette" - nyilatkozta Roberts. "Rosszul érezte magát, lehúzódott és leintette a buszt. Az én szememben ez épp olyan rossz, mint a doppingolás, mert megpróbálta csalással megjavítani az eredményét. Én még sosem tapasztaltam ehhez hasonlót."

Sloannak az illetékes bizottság elé kell állnia, és szembe kell néznie azzal, hogy eltilthatják a maratonoktól.

A Kielder Marathont Cumbrian Ricky nyerte 2.35.14-gyel, a második Marcus Scotney lett 2:47:26-tal, és a hivatalos harmadik Steven Cairns lett 2:55:22-vel.

Forrás: sportsillustrated.cnn.com
Kép: ocregister.com