Földing Ottó születésnapi futása

 

Január utolsó vasárnapján összejöttünk egy nagy közös futásra. Terveink között szerepelt a Yours Truly teljesítése. Ottó pedig elhatározta, az 50. születésnapján szülővárosából, Pápáról elfut a mostani otthonába, Győrújbarátra. Nem akartunk mi sem kimaradni belőle, tegyük meg hát együtt az 50 kilométert.

Reggel Győrújbaráton gyülekeztünk, hogy egy autókaravánnal Pápára érkezzünk. Otti szülői házánál már vártak bennünket a régi kedves szomszédok. Egy közös fotóra összeálltunk az udvaron, majd irány a Várkert, a sok régi futás helyszíne. A kissé csípős hidegben bemelegítésként kikocogott a harmincfős társaság a 2 kilométerre kimért rajthelyhez, hogy megkezdje több órás útját. Először együtt beszélgetve, poénkodva futottunk. Majd a kilométerek múlásával kisebb-nagyobb bolyokban, párokban szeltük a kilométereket.

Nagygyimót, Csót után megdolgoztattak bennünket a dombok. Pápateszérnél, Bakonytamásinál újabb régi kedves barátok, futótársak csatlakoztak hozzánk. Gicnél már a féltávnál jártunk, amikor befordultunk Sokorópátka irányába, egy hosszú emelkedő megküzdésére.
Többünket az motivált, hogy a Pedró Pékség előtt Vajda Rózsi néni meleg teája és újabb biztatások, csatlakozók vártak bennünket. Tényőnél már a maratoni távot tudhattuk magunk mögött, onnan már láttuk a távolban a baráti dombokon az átjátszó tornyot. A műútról lekanyarodva a sokorói szőlők mellett másztuk meg az utolsó emelkedőnket. Onnan már látszott a falu, a kertek alatti füves útról már a célegyenesbe kanyarodtunk.
A lufikkal, táblákkal dekorált baráti ház előtt már vártak bennünket a barátokból álló szurkolók. Jó érzés volt a célba érés. MEGCSINÁLTUK! 21-en teljesítettük az egész távot, 14-en futottak 5 km és 42 km közötti távolságot. Nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt, a közös élményt, a kísérőknek a biztatást, frissítést. Jókat beszélgettünk, nosztalgiáztunk közben.

A célban összevártuk egymást, majd a Civilházban folytatódott a beszélgetés, ünneplés. Köszönjük Pedrós Vajda Petiéknek a finom pizzát, Nagy Robiéknak a finom kemencés húsokat, a sok sütit, Idának, Rékának, Ágotának a tortákat (Réka vizsga tortája volt), a sok italt, Balázs Laci futótársunknak a masszírozást.
Közben Jenei Gábor egész nap rólunk készült képeit nézhettük a kivetítőn. Köszönjük Gábor!

Otti értékelve a napot, okleveleket adott át a részvevőknek, megköszönve a meglepetéseket. Eredeti terve nem vált valóra, nem futott egy lépést sem egyedül! Mi nem hagytuk!

Mindenkinek gratuláció és köszönet. Csodás nap volt!

Forrás, és a résztvevők listája: www.futobaratok.hu

Kollégánk, Lakatos Pista is ott volt a futók közt: