Több mint 1300-an az első szolnoki Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

 

Április 15-én, vasárnap 1350-en neveztek az szolnoki első Telekom Vivicittá Városvédő Futásra. A mezőny 15:30-kor rajtolt a Kossuth térről, és 3,1 kilométert lehet a városért futni. A tavaszköszöntő futáson családok, baráti társaságok, iskolák és munkahelyi közösségek is rajthoz álltak.
Az esemény képeit már megnézheted a képcsarnokban!

Az időjárás ma is kedvezett a futóknak, akik ugyan még borús időben kezdtek futni, de napsütésben érkeztek célba. A Kossuth téren összegyűlt résztvevőket Kis Mónika okleveles gyógytornász melegítette be, aki maga rajthoz állt.
A rajtot Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere lőtte el. 2 és fél percig tartott, míg valamennyi futó áthaladt a rajtvonalon.

A 3,1 kilométeres távot a férfiaknál a szolnoki Honti Attila, a KSI futója teljesítette a leggyorsabban, 8:40 alatt. A második helyért nagy harc folyt, végül a szintén helyi Kecskeméti Ádám két másodperccel megelőzte a kengyeli Balogh Tibort. A hölgyeknél a budapesti Veres Csilla, a PSE futója szakította át elsőként a célszalagot 12:20-as időeredménnyel. A második a karcagi Körmendi Réka lett, míg a dobogó harmadik fokára Szilágyi Réka, a Szolnok MÁV SE sportolója állhatott fel.

A futóeseményhez jótékonysági akció is kapcsolódott, a Telekom az eredetileg a résztvevők számától függő összeget felkerekítette, és 500.000 forintot adományozott a helyi Guriga Sportegyesületnek. A sportegyesület a támogatásból mozgássérült és értelmi sérült emberek számára szervez majd sportprogramokat egészségük megőrzése, aktivitásuk fenntartása vagy javítása érdekében. Az egyesület egy kerekesszékes tagja, Simon Szilárd is teljesítette a távot.

A BSI következő futóeseménye a szegedi 7. K&H olimpiai futónap lesz április 22-én.

Eredmények:

Nők:
1. Veres Csilla, Budapest, PSE, 12:20
2. Körmendi Réka, Karcag, 12:36
3. Szilágyi Réka, Szolnok, Szolnok MÁV SE, 13:22

Férfiak:
1. Honti Attila, Szolnok, KSI, 8:40
2. Kecskeméti Ádám, Szolnok, 10:48
3. Balogh Tibor, Kengyel, 10:50

Iskolák mozgósítási versenye:

Szolnoki iskolák:
1. Szandaszőlősi Általános Iskola
2. Belvárosi Általános Iskola
3. Fiumei úti Általános Iskola

Szolnok környéki iskolák:
1. Trefort Ágoston Általános Iskola és Óvoda, Csabacsűd
2. Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Jászapáti
3. Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Szajol