Miskolci futónagykövetünk és csapata pénteken csatlakozik a Kossuth Rádió futó hírnökéhez

 

A Kossuth Rádió hírnöke, Náray Balázs 2012. május 5-én futva viszi Kassa - Európa 2013-as kulturális fővárosa - polgármesterének Miskolc város és a Kossuth Rádió üzenetét. A rádió munkatársa május 4-én egy különleges startpisztoly hangjára, az Avasi harangtorony hangjátékára indul útnak pénteken délelőtt 10 órakor a miskolci Városháza elől. A rajttól Felsőzsolcáig a BSI miskolci Futónagykövete, Montvai Zsolt és csapata is csatlakozik Náray Balázshoz.

A 2 nap folyamán a Kossuth Rádió hírnöke többször is bejelentkezik és futás közben az üzenet is kiderül, amely nem csak a két városról, hanem a köztük lévő településekről is szól: mit jelent a határ menti együttműködés, közelebb hozta-e egymáshoz a településeket a gyorsforgalmi út, a határok átjárhatósága jelent-e kulturális átjárást a bevásárlóturizmus mellett? Ezekre a kérdésekre is választ ad a tervezett riportsorozat, miközben a rádióhallgatók képet kapnak Kassáról, Márai és Rákóczi városáról is.

A holnapi rajthoz és Montvai Zsolt FutóNagykövethez még lehet csatlakozni! Íme, Zsolt felhívása:
"Ha van kedved és időd, akkor csatlakozz május 4-én a Magyar Rádió nagykövetéhez, Miskolcon és fuss vele, velünk. Célja Kassa! Nekünk a zsolcai Shell kútig kellene elkísérni."

  • Helyszín: a Városháza épülete
  • Találkozó: 09:45
  • Rajt: 10:00
  • Cél: Shell kút (Felsőzsolca), ahonnan busszal szállítanak vissza minket Miskolcra.
  • Ha még időben jelzel, akkor egy pólót is kaphatsz. :-) Hívj, ha jó: 0630-206-8365!

Bővebb információ a Kossuth Rádió kezdeményezéséről ITT.