Dobogós remények a 17. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán - interjú

 

Az elmúlt egy évben közel másfél percet javított ezrein Görgényi Hajnalka, aki az előző évek érmeseinek időeredményét látva elérhető célnak tartja a dobogóra kerülést. Az Országgyűlés Hivatalában dolgozó futónő ráadásul március 1-jén felhagyott káros szenvedélyével is, és azóta egyszer sem gyújtott rá.

- Hányadik alkalommal állsz rajthoz a Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán?

- Ha jól számolom eddig háromszor álltam rajthoz, azonban az idei versenyhez teljesen másképp állok, mint az előző éviekhez. Korábban elsősorban arra törekedtem: teljesítsem a távot. Nem foglalkoztam sem az időeredményemmel, sem a helyezésemmel. Ezúttal másképp lesz...

- Mi okozta ezt a felfogásbeli változást?

- A hangulatom erősen befolyásolja a futáshoz való viszonyomat. Az utóbbi időben pedig nagyon jó passzba kerültem. Nemcsak a motiváltság van meg folyamatosan, de egyre jobb időket is tudok teljesíteni. Az elmúlt egy évben közel másfél perccel futom gyorsabban az ezreket. Ráadásul egy barátnőmmel jól tudjuk inspirálni egymást. Egyik nap ő dumál rá az edzésre, a másik nap én, így szinte a hét minden napján kint vagyunk a szigeten. És ami a legjobb, a túledzettségi állapotot sem tapasztalom. Remélem, az egész idényben kitart ez a lendület.

- Milyen hatással van rád, hogy kizárólag nők között futsz ezen az eseményen?

- Kicsit furcsa, mikor a rajtvonalnál mindenfelé copfokat és hajgumikat lát az ember, ugyanakkor cserébe több a sikerélmény. Egy koedukált versenyen ugyanis az első kilométeren rengeteg férfi szokott lehagyni, ami azért nem feltétlenül jó érzés.

- Kik fognak drukkolni neked a Margitszigeten?

- Az Országgyűlés Hivatalából több kollégám jelezte, hogy elkísér, és természetesen barátok és ismerősök is lesznek a helyszínen. Természetesen nem elvárás a győzelem senki részéről, ha lesz nálam gyorsabb, akkor sem leszek csalódott, inkább felszívom magam, és jövőre ismét megpróbálom.

- Másképp éled meg a futást, mint kezdetben?

- Igen, határozottan megváltozott a véleményem. Most már elsősorban a függetlenséget és a szabadságot jelenti számomra ez a sportág. Amióta a kitartásban ennyit sikerült előre lépnem, nagyon élvezem az edzéseket is. Ha ki is tűzök egy célt, hogy eljussak a kiválasztott fáig, mire észbe kapok, már régen magam mögött hagytam a helyet. Ennek tükrében a versenynaptáram is zsúfolt lesz, szinte az összes BSI rendezvényen ott leszek. Futóbarátaimmal egy ideje szemezünk már a BrutálFutással és a Kékes Csúcsfutással is, de ezekről egyelőre még nem döntöttünk.