"Great" hölgyek a 17. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán

 

A 17. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán velünk futnak a budapesti Brit Nagykövetség munkatársnői, a 'GREAT Britain' kampány magyarországi képviselői - céljuk a 2012-es londoni olimpiai és paralimpiai játékok népszerűsítése.

A követség munkatársai az elmúlt másfél évben több alkalommal neveztek be nyilvános sporteseményekre (futás, úszás, biciklizés), hogy felhívják a figyelmet a közelgő nyári játékokra. A budapesti Brit Nagykövetség, mint a 'GREAT Britain' kampány magyarországi képviselője, kiemelt prioritásának tekinti a 2012-es londoni olimpiai és paralimpiai játékok népszerűsítését.

Május 20-án a hölgyeké a főszerep! A brit nagykövet-helyettes asszony, Theresa Bubbear és munkatársai, továbbá a Brit Kereskedelmi Kamara, valamint a Brit Nők Egyesülete közösen indulnak a 17. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán, mely majdnem napra pontosan egybeesik a mérföldkőnek számító '100 nap a londoni paralimpiáig' dátummal. Ugyanakkor kiváló alkalom ez arra, hogy felhívják a figyelmet Erzsébet angol királynő uralkodásának gyémántjubileumára is.

A női futás néhány résztvevője a táv teljesítését a 2012. június 10-én megrendezésre kerülő 19. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltóra való felkészülésnek tekinti és a nagykövetség tagjai, köztük maga a Brit Nagykövet, Őexc. Jonathan Knott úr is megkezdte az edzést. A Nagykövetség a Robert Burns Nemzetközi Alapítvánnyal közösen a 19. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltón pénzt gyűjt egy speciális busz vásárlására, melyet a magyar junior paralimpiai csapat számára ajánlanak fel. Az olimpia és paralimpia alkalmából ezzel az akcióval is szeretnék felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők jogaira, valamint bemutatni a sport közösségformáló erejét, és azt, hogy hogyan tudja növelni a sport az emberek önbizalmát, illetve gazdagítani életüket.

"Nagy-Britanniában óriási népszerűségnek örvend a jótékonysági futás. Ha tehetünk bármit annak érdekében, hogy hagyományt teremtsünk ennek a brit értéknek Magyarországon, az már fél siker."

Ha te is csatlakoznál a budapesti Brit Nagykövetség és a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány közös jótékonysági akciójához, nevezz jótékonysági nevezési díjjal a 19. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltóra. A jótékonysági nevezésről bővebb információt ITT találsz.