Maratonmorzsák - A jászberényiek nem férnek a buszba!

 

A jászberényi Futónagykövet jelentése szerint Jászberényből és környékéről annyi ember jön a 27. Spar Budapest Maratonra, hogy el sem férnek a korábban bérelt 45 fős autóbuszon. A bicskei és a vonyarcvashegyi csapat is bejelentkezett már, úgy tűnik, nagy sikere van a BSI által létrehozott futónagykövetségeknek.

A jászberényi hatalmas különítmény nem csak futókat, hanem a formájukat a síelős időszakra átmentő nordic walkingolók is egyre többen vannak. Már szabadúszó egyesületet is alakítottak: családi és egészség SE a nevük.

A vonyarciak már nemzetköziek, nem is kell nekik nemzetközi versenyekre járniuk: három német ajkú futójuk is jön a maratonra, s a siker érdekében megszerezték a helyi polgármester és a sportkör támogatását is. Fuss Vonyarc! feliratú pólóikról lesznek felismerhetők majd.
Elmondásuk szerint a bicskeiek is közös pólókban fognak villogni, mint ahogyan már hetek óta a látható a XIV-XV. kerületi csapaton a Zugflow feliratú sárga felső. Úgy gondoljuk, elmondható, hogy a Futónagykövetek igen jó kis közösségeket alakítottak, s hatalmas közös ünnepet tarthatnak majd a futás napján, ahol a BSI futónagyköveteknek külön standjuk is lesz.