Maratonmorzsák - Klasszikusok a klasszikus távon

 

Az elmúlt évi Budapest Maraton egyik szenzációja az Operaház produkciója volt. Az erkélyen muzsikáló fúvósok, a Héjja Domonkos vezényelte, lépcsőn éneklő, integető kórus hangjai és látványa futót és szurkoló közönséget egyaránt magával ragadott - nem lesz ez másként idén sem!

A Magyar Állami Operaház idén is szívesen áll a rendezvény mellé, hiszen a sport a kultúra része, és a futóverseny résztvevői, illetve szurkolói számára valóban különleges élményt jelenthet a színes zenei program, mely egyúttal valóban unikálissá teszi ezt az eseményt.

Az elképzelések szerint a fúvósötös-műsora:
Purcell Trumpet Voluntary
Pacsai Attila Fanfár
Susato Fanfare for Brass
Henry Purcell Trumpet Tune
Beethoven Ode for joyful
Wolfgang Korngoldc Fanfare
Verdi Triumphal March
Mouret Rondeau
Dukas Fanfare La Peri
Bernard Hughes Trumpet Tune

Az együttes tagjai:
Molnár Zoltán trombita, Kirsch János trombita, Laktos Péter kürt, Szabó Sándor harsona, Wrchovszky Miklós tuba

A kórus műsora:
Händel: Győzelmi kórus a Júdás Makkabeus c. oratóriumból
Mozart: Zárókórus a Varázsfuvola c. operából Előadja az Operaház kórusából alakult kamarakórus, zongorán kísér: Andrássy Krisztina, vezényel: Szabó-Sipos Máté

Ahogy azt korábban már írtuk, az október 7-ei 27. Spar Budapest Maratonon az Ekiden váltók versenyében a "Fut a színház" kategóriában idén négy csapattal szeretné képviseltetni magát az Operaház: az Ügyvezetés/Énekes csapat, a Zenekar-, a Díszlettár- és a Statisztéria is megméretteti magát, a részletekről bővebb információk Konrád Mónikától.