MaratonMorzsák - Ilyen is ritkán van: Virtuális Maraton!

 

Megint kitaláltunk valamit, na! Arra az esetre, ha nem sikerült eljutnod a 27. Spar Budapest Maraton eseményeire, de akárhol lefutott és regisztrált kilométereiddel virtuálisan csatlakozni akarsz a 16 000 fős mezőny teljesítményéhez. "Virtuális Maraton" a neve, s a cél az, hogy rengeteg-rengeteg kilométert gyűjtsünk össze egy oldalon azoktól, akik szeretnének a részesei lenni a hétvégi eseménynek, de nem sikerült eljutniuk oda. És... nyerni is lehet!

Tehát "Virtuális Maraton". Ami nem azonos a cybermaratonnal, ami ugye abból áll, hogy ülsz egy laptop előtt, megy a maratonszimulátor, s nyomkodod a gombokat, lépegetsz: ctrl+L, ctrl+R, ctrl+L... itt bizony kőkeményen futni kell. Vagy szaladni. De legalábbis kocogni. Aztán a végén a megfelelő helyen regisztrálni, bejegyezni, hogy hogyan is sikerült az akció, s várni. Node mire?

Sült galambra biztosan nem, bár valami foxterrier kiállítás lesz majd a közelben a Városliget egyik csücskében - de valószínűleg ők sem játszanak. Leginkább arra várj majd, miután beírtad a megfelelő honlapon a neved és egyéb adataidat, nomeg azt, hogy hol és mennyit sikerült futnod, hogy nyertél-e. Nem, nem futásszimulátort (tényleg van ilyen, nem rossz játék, izomlázas lesz tőle az ujjad), nem is galambsütőt, hanem 5 db-ot sorsolunk ki Sally Edwards: Futók kézikönyve - kezdőknek és haladóknak című könyvéből. És ami a lényeg: evvel nem csak a Budapesten levő sporttársak, hanem gyakorlatilag mindenki részese lehet a Futás Napjának, részt vehet az örömből.

A honlap, ahol gyűjtjük a kilométereidet, egy kattintással elérhető. S hogy legyen valami hasznos is a hírben, hát tessék: ahova kattintani kell, az az alábbi gomb.

A végén megkíséreljük összeadni, összesen hány kilométert futottunk Budapesten és országszerte. Valószínűleg lesz akkora megdöbbenés a hatalmas szám láttán, hogy idén a világ többi részében maratont már nem is rendeznek. Talán van némi esély rá. Próbáljuk meg!