Bringások koszorújában a Velencei-tó

 

Június első vasárnapján második alkalommal találkoztak a gárdonyi K&H olimpiai kerékpáros nap családi bringacsapatai, hogy közösen tekerjék körbe a Velencei-tavat. A 11 órakor rajtoló mezőny olyan hosszúra nyúlt, hogy mire az utolsó nevező is kétkerékre pattant, a célkapu közelében már a leggyorsabbak fogadására készülődtek a szervezők.

A szurkolók online is követhették a túra résztvevőit, sokan a rajtkapu alatt elhaladva is üzentek még a kamerán keresztül, majd pedig célba érkezéskor elsőként üdvözölték az otthoniakat.
Az 1200 fős mezőny kellemes túratempóban vágott neki a 28 kilométeres távnak, amelynek útvonala Agárdon át Pákozd felé vezetett, elhaladt az Arborétum mellett, majd Velencén át tért vissza ismét Gárdonyba. A túrázók rajtszámuk mellé átvehették az esemény egyedi pólóját is, amelyet sokan viseltek tekerés közben is, így délutánra kékbe öltözött a Velencei-tó körül kialakult bringás koszorú.

A Sport Beach területére visszatérve az Abonett termékeivel ismerkedhettek a résztvevők, valamint a Sportime standjánál elsősegélynyújtásból vehettek leckéket.
Idén is a K&H olimpiai kerékpáros nap vendége volt Gizmo és csapata, akik freestyle BMX és MTB bemutatóval szórakoztatták a strand füves rétén pihenő bringásokat.

Az esemény fotói megtekinthetők a www.kerekparosnap.hu oldalon a KÉPCSARNOK menüpontban.

Az eseményt szervező BSI június második hétvégéjén visszatér Budapestre, ahol a K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó mezőnye egy új helyszínen, az 56-osok terére gyűlik össze egy igazi csapat munkára.