Ultrabalaton 2013

 

Igen változékony, ám futóidőnek közel ideális időjárásban kerülhették meg hazánk legnagyobb tavát az Ultrabalaton résztvevői. Az egyéni versenyt Pula Tamás és Nagy Katalin nyerték.

A pénteki hangulatos tésztaparty után szombat reggel hat órakor rajtolt el az UB egyéni mezőnye, hogy legkésőbb másnap délután kettőig visszaérjenek Balatonaligára a célba. A távot váltóban teljesítők az előzetesen megadott várható célidejük alapján beosztva, eltérő időben rajtoltak így egymást előző, nyüzsgő karavánként haladt a teljes mezőny körbe a tó körül.

Az időjárásra inkább csak a kísérők és a szurkolók panaszkodhattak, a hőmérséklet futásra ideális volt, az olykor megjelenő és hosszabb-rövidebb záport biztosító felhők sem tudták elrontani a hangulatot.

Ami az eredményeket illeti, az abszolút elsőség a kétnapos váltókat illeti közülük is a BBU Speedcross Team volt a leggyorsabb, mindössze 12 óra és 25 perc kellett nekik a tó megkerüléséhez. A non-stop csapatok versenyét a Sashegyi Gepárdok nyerték.

A verseny legnagyobb hősei viszont kétséget kizáróan az egyéni indulók, akik nonstop teljesítik egymagukban a 212km távot. Idén 71 férfi és 7 női versenyzőnek sikerült ez szintidőn belül, a leggyorsabbak Pula Tamás és Nagy Katalin voltak.

Egyéni eredmények:

Férfiak:
1. Pula Tamás 20:34:43
2. Vakhal Norbert 20:50:07
3. Rudolf Tamás 21:17:22

Nők:
1. Nagy Katalin 22:47:24
2. MAKAI VIKTÓRIA 23:50:08
3. NATAŠA ROBNIK 24:13:45

Forrás: Edzésonline