FAIR PLAY-DÍJRA JELÖLIK KISS PÉTER HEGYMÁSZÓT

 

Meghallgatást tartott a Kancsendzöngán történt tragédiáról a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség, a megbeszélésen megállapodtak arról, hogy Kiss Péter hegymászót a sportszerű cselekedeteket elismerő Fair play-díjra jelölik.

A csaknem háromórás megbeszélést Farkas Péter, a szövetség elnöke hívta össze és vezette le. A találkozón jelen volt Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíciósorozat vezetője, Sterczer Hilda hegymászó, Erőss Zsolt felesége, Babcsán Gábor, a szövetség tiszteletbeli tagja, Fucskó László magashegyi mászó, Futó Endre, a szövetség hegymászó szakágának vezetője, Kunos Gábor, a szövetség magashegyjáró szakreferense és Péterváry Gábor, a Hegymászó Bizottság legutóbbi vezetője.

Fair play-díjra a Magyar Olimpiai Bizottságnál (MOB) lehet jelölést tenni kiemelkedően sportszerű cselekedet, a fair play elveit folyamatosan és példamutatóan szem előtt tartó életpálya, illetve a fair play értékek népszerűsítése területén kiemelkedő tevékenység esetén. Rendszerint három kategóriában - fair play-cselekedet, életmű, fair play népszerűsítése - osztanak elismeréseket.

Forrás: MOB