10-én újra nemzetközi sztárok a Puskás Ferenc Stadionban!

 

Mint arról már korábban hírt adtunk, A Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj július 10-én lesz a Puskás Ferenc Stadionban. A nagyszabású eseményen világsztárok egész sora lesz látható. Ennek kapcsán közöljük Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének a futókhoz intézett levelét.
Tisztelt futótársak, futóbarátok!

Itt a nyár, az edzőtáborok főszezonja – de nyilván Ön is egyetért azzal, hogy az edzés önmagában kevés: ahhoz, hogy a sport egy életre szóló elköteleződést jelentsen a serdülők és juniorok számára, nagy élmények, nagy pillanatok kellenek!

Ilyen nagy élményeket és pillanatokat kínál a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj, Magyarország egyik legrangosabb atlétikai versenye.

A Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj hazai és külföldi sztársportolókat felvonultató esemény, ahol a nézők élőben láthatják a világ legjobbjainak emberfeletti teljesítményeit.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több olimpiai- és világbajnokot sikerült a budapesti Puskás Ferenc Stadionba csábítanunk, így a nívós versengés garantált. Sőt, talán új rekordoknak is tanúi lehetünk, hiszen versenyzőink között itt lesz Carmelita Jeter, minden idők második leggyorsabb futónője, a világbajnoki cím védője! Részt vesz rendezvényünkön a londoni olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián, a négyszeres olimpiai bajnok sprinter, Sanya Richards-Ross, a világbajnok gátfutó Jason Richardson is – és a nagy nevek listája ezzel még nem ér véget, hiszen 800m-en olimpiai bajnokot köszönthetünk Yuriy Borzkakovskiy személyében, 3000m-es akadályfutásban pedig az Afrika Bajnokság bronzérmese, az ugandai Benjamin Kiplagat igykeszik majd 8 perc közelében futni. A katari csodaugró Mutaz Essa Barshim is rajthoz áll, hogy megcsillogtassa 240cm-es tudását magasugrásban, valamint visszatér az olimpiai- és világbajnok hármasugró Christian Taylor aki nemzetközi karrierje valósággal a budapesti Puskás Stadionban indult alig három évvel ezelőtt.

Az idei, immár 3. alkalommal megrendezésre kerülő Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj a hivatalos versenyszámok előtt a Te mennyit futsz 100-on? versennyel várja a vállalkozó kedvű fiatalokat, akik szeretnék magukat kipróbálni a "nagyok" pályáján. De ha nem is állnak rajthoz: a bajnokok példája és kimagasló eredményei mindenképpen motivációt jelenthetnek ahhoz, hogy a továbbiakban még komolyabban, még lelkesebben foglalkozzanak a sportolással.

Egy nagyszerű verseny, egy nagyszerű közös élmény - nem szabad, hogy az anyagi kérdések megakadályozzák a részvételt! Szerencsére nem is fogják: a versenyre már 500 forintos regisztrációs jeggyel is be lehet jutni! A jegyfoglalás a Ticket Express hálózatán keresztül történik (www.tex.hu).

Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj
Helyszín: Budapest, Puskás Ferenc Stadion
Időpont: 2013. július 10. (szerda)
kapunyitás: 15 órakor

Tisztelettel:
Gyulai Miklós
Elnök
Magyar Atlétikai Szövetség