366 maraton egy év alatt

 

366 maraton egy év alatt? Hihetetlenül hangzik, ám a dán Annette Fredskovnak sikerült. A 41 esztendős nő 20 pár cipőt használt el, miközben teljesítette a 9500 mérföldes távot.

Annette múlt vasárnap fejezte be a tavaly július 15-én kezdett sorozatot. Az elmúlt egy évben minden nap futott egy 5 óra körüli maratont, az utolsó napon pedig kettőt. Ha egyben teljesítette volna, akkor oda-vissza futhatta volna a Los Angeles-New York távolságot.

A nagy futás előtt szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála, ő pedig kíváncsi volt, hogy a futás milyen hatással lesz mind a testére, mind a mentális képességeire. A vasárnapi befejezés után a CNN újságírójának azt mondta, hogy a futás segített a betegség karbantartásában, a tünetei nem rosszabbodtak, sőt enyhültek.

Az MS autoimmun betegség, a központi idegrendszer gyulladásos megbetegedése, tünetei sokfélesége miatt ezerarcú betegségnek is nevezik, a tudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, ám egyes esetekben a beteg állapota stabilizálható, nem romlik tovább.

Forrás: Isciencetimes, Wikipedia