A LEGNAGYOBB HAZAI TÁJFUTÓVERSENYT RENDEZIK HÉTVÉGÉN VESZPRÉMBEN

 

Mintegy másfél ezer tájfutót várnak a szervezők hétvégére, a sportág legnagyobb hazai viadalára, a Hungária Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenyre. A viadal augusztus 16. és 20. között, Veszprémben, és a város környékén kerül megrendezésre.

A vándorversenyt - melynek rendezőjét pályázaton jelölik ki - 1967-ben írták ki először, akkor Farkasgyepű adott otthont a viadalnak, mely 2013-ban 37. alkalommal került a versenynaptárba.

Az eseményre 5 kontinens, 31 országa (közte Brazília, Kanada, USA, Japán, Ausztrália, Kenya), 180 klubjának összesen 1437 versenyzője nevezett. Az esélyesek közt a szervezők Szerencsi Ildikót (Szegedi VSE), Martina Rakayovát (Szlovákia), Victoria Stevenset (Nagy-Britannia), Baumholczer Mátét (Pécsi VSK), Liszka Krisztiánt (Tabáni Spartacus), Blažo Maksimovićot (Szerbia) és Jevgeny Szirotovot (Ukrajna) tartják számon. A szervezők a szabadidősport iránt érdeklődőket is szeretettel várják, a tájfutóversenyeket tájbringa, váltó, mikrosprint, Mobil-O, Trail-O, sörváltó és éjszakai kísérő futamok színesítik majd.

A verseny rendezője a Postás SE, a Tájrend SE és a Veszprémi Tájfutó Club, fővédnöke dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter; védnöke többek mellett Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke.

Forrás: MOB