A hét végén: Yours Truly 2014

 

Néhány éve még furcsán néztünk, mikor valaki elmesélte nekünk, hogy "csak úgy" kapta magát néhány társával, és futott egy januári hétvégén 25 vagy 50 kilométert. Mikor megkérdeztük, hogy mindezt miért tette, akkor még ők is csak ízlelgették a két szót, ami mára már a legtöbb futó előtt ismerős fogalom: Yours Truly. Most már teljesen természetes, hogy futunk egy nagyot - csak úgy. Illetve nem is csak...

Végül is mi ez a Yours Truly, ami évről évre több és több futót mozgat meg? Egy verseny, másik szemszögből nézve egy hatalmas közös örömfutás - ki minek érzi. Egy dolgot muszáj csupán csinálni ezen a napon: futni. Vasárnap, azaz január 26-án kapd magad, s néhány barátoddal, vagy egyedül gyűjtögess sok kilométert egész nap bármikor! 25-öt akár, vagy a nevezetes 50 kilométert, de igazából néhány is elég. Ennyi a lényeg. Egy honlapon aztán összehasonlítgathatod hogy ki, milyen országban mennyit, milyet és hol futott. Ez a Yours Truly.

A yours Truly egy nemzetközi verseny, avagy másik megközelítésből egy nemzetközi felhívás egy nagy közös futásra, melynek saját honlapja is van. Egy finn kezdeményezés: az év leghidegebb időszakában, januárban és februárban egy-egy adott nap nulla órájától 24 óráig fuss valamikor valamennyit. A futás kezdetekor elkezded mérni az időt, a végén lenyomod az órát. Ha reggel nyolckor futsz egy kilométert, majd délután kettőkor is egyet, akkor az időd 6 óra pár perc lesz, a megtett kilométer pedig kettő. Ezt aztán küldd el Sepponak, az egész kiötlőjének: hol, mennyit és mennyi idő alatt futottál. Küldhetsz képet is, ha akarsz. Ez majd megjelenik az ő honlapján, s nem sokkal később vígan böngészhetsz, hogy a világ melyik táján kit győztél le az eredményeddel - már ha versenynek fogod fel a dolgot. De igazából buli az egész, hiszen a bizalmon alapul: magadnak méred, s aztán olyan adatokat küldesz el, amilyeneket csak akarsz. Két kiemelt táv van, ami külön táblázatban jelenik majd meg: 25 és 50 kilométer. De, mivel a lényeg tényleg csak a fun runon van, ez az egész leginkább arra jó, hogy a világ minden táján megmozgasson mindenkit, akihez csak elér a hír.

Ha nem tudod, kihez csatlakozhatnál, ebben segíthetnek a futónagyköavetek, akik számos helyen rendeznek kis Yours Truly futásokat. >>> Kattints ide, és válaszd ki a hozzád közel eső futónagykövetséget, csatlakozz annak facebook csoportjához - és aztán fuss!

Íme néhány link - a teljesség igénye nélkül -, ahol csatlakozhatsz egy csapathoz:

Yours Truly, ÉRD

Yours Truly, Dunakeszi

Yours Truly, Agárd

Yours Truly, Dunaharaszti

Yours Truly, Békéscsaba

Yours Truly, Pécs

Yours Truly, Dunaújváros

Yours Truly, Tárnok

Yours Truly, Nagykanizsa

Yours Truly, Szeged

Yours Truly, Berettyóújfalu

Yours Truly, Győr

Yours Truly, Baja

Yours Truly, Szolnok

Yours Truly, Paks