Kis film egy nagy életműről

 

Megmásíthatatlanul szomorú tény, hogy a magyar és a nemzetközi triatlonos társadalmat 2013. augusztusában pótolhatatlan veszteség érte: 64 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Márkus Gábor. Az ő életművét mutatja be egy kis film.

A tiszaújvárosi triatlonsport meghonosítója, a TVK-Mali Triatlon Klub alapítója, 2012. őszétől örökös, tiszteletbeli elnöke, a triatlon világkupa, majd a hozzá társított TVK Triatlon Nagyhét ötletgazdája, főrendezője több, mint két évtizedes munkásságával joggal vívta ki a hazai és külföldi sportolók, szakvezetők, szurkolók, érdeklődők, vendégek elismerését, tiszteletét és megbecsülését.

A "Triatlonos Dokiként" is elismert, szeretett sportvezető tevékenységének főbb állomásait mutatja be ez a kisfilm, melyből az általa képviselt értékeket - például lokálpatriotizmus, sport iránti alázat, minőségre törekvés, segítőkészség - is felfedezhetik azok, akiknek nem adatott meg a szerencse, hogy ismerhették őt. Azok pedig, akik részesei lehettek a szerencsének, minden bizonnyal elérzékenyülve ismernek rá egy-egy közös emlékeket idéző eseményre, korszakra. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ennek a nagy életműnek a "filmkockáit" egy fantasztikus és mindemellett végtelenül szerény emberre emlékezve örökre elraktározhatjuk a lelkünkben.

Egy közelmúltban hallott gondolatot kicsit átfogalmazva, ha mindenki annyit tesz a jövőben a magyar triatlonért, mint Dr. Márkus Gábor tette azt klubvezetőként, az MTSZ korábbi alelnökeként, versenyrendezőként, akkor hosszú távon, nemzetközi szinten is sikeres, sokkal sikeresebb lehet ez a sportág!

Forás: triatlon.hu