Átadták Székesfehérváron az új Regionális Atlétikai Központot

 

Pénteken átadták a székesfehérvári Regionális Atlétikai Központot, amely jelenleg Magyarország legjobb és legmodernebb atlétikai létesítménye.

Az avatóünnepségen Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára hangsúlyozta: az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK) jól teszi a dolgát, ennek is köszönhető, hogy a kormány támogatását kiérdemelte. Az infrastruktúra most már adott, "egy hajszál választja el a klubot attól, hogy a magyar atlétikasport akadémiái közé kerüljön" – tette hozzá.

Úgy vélte, nem kell sokat várni arra sem, hogy Pars Krisztián kalapácsvető olimpiai bajnok a magyar bajnokság keretében dobókörbe lépjen Székesfehérváron.

Cser-Palkovics András polgármester kijelentette, hogy az atlétika megtalálta az otthonát Székesfehérváron. Köszönetét fejezte ki a kormány 750 millió forintos támogatásáért, amelyhez az önkormányzat további 210 millió forintot biztosított. Elmondta azt is, hogy a beruházás első ütemei elkészültek, a külső munkálatok egy része van még hátra. A parkrendezés mellett megépül egy szabadidős futópálya és a nézőtér is kész lesz május elejére.

Hirt Károly, az ARAK elnöke, kiemelte, hogy nem ajándékként kapták a centrumot, hanem keményen megdolgoztak érte. Hozzátette: eredményekkel fogják meghálálni a bizalmat és a támogatást.

A Bregyó-közben megépített Regionális Atlétikai Központban egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas futópálya, lelátóval és kiszolgáló helyiségekkel, öltözőkkel, 110 méteres futófolyosóval, valamint egy 20×30 méteres munkacsarnokkal rendelkező épület kapott helyet. Emellett egy 600 méteres futókör szolgálja majd a versenyzők bemelegítését és a szabadidősportot.

Forrás: MOB