Gebremeskel és Lagat csatája várható a híres Carlsbad 5000-n

 

Vasárnap rendezik a híres Carlsbad 5000 méteres profi futóversenyt, ahol idén Dejen Gebremeskel beírhatja magát a sportág történelmébe ha sikerül sorozatban negyedszer is nyernie. Ám nem kisebb ellenfél próbálja majd ebben megakadályozni, mint Bernard Lagat.

Az ötezer méter londoni ezüstérmese, Gebremeskel tisztában van vele, mekkora teher nehezedik rá. A Carlsbad 5000 versenyre az egész világ odafigyel, talán a legjelentősebb utcai 5 kilométeres viadalnak tekinthető. A pálya rendkívül gyors is, 16 világcsúcsnak volt eddig helyszíne, és a mostani mezőnyt nézve, talán idén 17 lesz. A jelenlegi világcsúcsot Sammy Kipketer tartja 13:00-val.

Bernard Lagat először vesz részt a viadalon és a győzelem mellett célja az amerikai csúcs megdöntése, amelyet Marc Davis állított fel még 1996-ban (13:24).

Gebremeskel és Lagat nagy ellenfelek, az utóbbi években gyakran csatáztak 3 illetve 5 ezer méteren, amely csatákból jellemzően Lagat került ki győztesen a köztük lévő 15 év (!) korkülönbség ellenére. Legutóbb a lengyelországi fedettpályás világbajnokságon meccseltek, ahol 3000 méteren Lagat második, Gebremeskel harmadik lett.

Forrás: Edzésonline