Hazatért a magyar csapat a Mezei Futó Iskolai Világbajnokságról

 

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) küldöttsége nagy egyéni és csapat sikerekkel tért haza Izraelből az ISF Mezei Futó Iskolai Világbajnokság versenyéről. A több százfős világesemény záró rendezvényén az MDSZ elnöke, Balogh Gábor vette át a Nemzetközi Iskolai Sport Szövetség (ISF) zászlaját, egyszersmind a stafétát a következő ISF Mezei Futó Iskolai VB rendezéséhez, amelynek 2016-ban Budapest és az MDSZ ad otthont.

Tegnap fejeződött be az izraeli Tiberias városában a március 30. és április 3. között megrendezett ISF Mezei Futó Iskolai Világbajnokság. A záróünnepségén Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke vette át a rendezőktől az ISF zászlaját, mint a következő világesemény házigazdája. A rendezés jogát a Magyar Diáksport Szövetség 2013 decemberében nyerte el Brazíliában a nemzetközi szövetség döntése alapján, így az ország legnagyobb és legnépesebb gyermek- és ifjúsági szervezete a 2007-es Középiskolai Úszó Világkupa után újra világverseny rendező házigazdája lesz.

"Megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen jelentős világeseményen vehetünk részt, s itt lehetünk a helyszínen. A 2016-os budapesti világbajnokság előkészületeihez sok értékes és hasznos tapasztalatot gyűjtöttünk ezekben a napokban. Arra törekszünk, hogy az esemény rangjához méltó házigazdája legyen a magyar főváros és szövetségünk" - hangsúlyozta beszédében Balogh Gábor a ceremónia során. Az elnök egyben az MDSZ és Budapest főpolgármestere nevében meghívta az ISF vezetőit és tagjait a két év múlva sorra kerülő sporteseményre.

Az izraeli világbajnokságon Magyarországot a tavalyi diákolimpia győztes csapatai, a lányok részéről a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a fiúk részéről a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium tanulói képviselték. Leány csapatunk a 16 induló nemzet közül a 7., a fiú csapat a 10. helyet szerezte meg. Egyéniben a legjobb eredményt, a közel száz fős mezőnyben a tizedik helyet Borsfai Dzsenifer érte el.

Forrás: Edzésonline