Komoly csúszásban vannak a riói olimpia rendezői

 

A nyári olimpiai sportágak szövetségének (ASOIF) vezetője szerint komoly aggodalmakra adnak okot a 2016-os riói játékok előkészületeinél tapasztalható csúszások.

A 28 sportágat tömörítő szervezet első embere, Francesco Ricci Bitti az amerikai hírügynökségnek azt mondta, azonnali beavatkozásra van szükség, mert a munkálatok üteme több létesítmény esetében is messze elmarad a tervezettől, s ha továbbra is így haladnak a dolgok, fel kell készülni lehetséges új helyszínek kijelölésére.

Az olasz sportvezető - aki a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) elnöke és tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) riói játékokat koordináló testületének - úgy gondolja, az egyik legnagyobb probléma, hogy a brazil kormány nem támogatja megfelelően az olimpiai projektet, a szervezőbizottság pedig nem tud hatni a politikai vezetésre.

Ricci Bittit megelőzően a Nemzetközi Golfszövetség vezetője adott hangot aggodalmainak. Peter Dawson március végén jelentette ki, hogy az olimpiai golfpálya építése nagyon rosszul áll, annak ellenére, hogy az eredeti tervek szerint idén már át kellene adni.

A riói olimpia előkészületeivel kapcsolatos félelmeket vélhetően erősítik az idei futball-világbajnokság stadionjainál tapasztalható csúszások. Több aréna még mindig nem készült el, így a június 12-i nyitó mérkőzés helyszínén, a Sao Pauló-i létesítményben is dolgoznak még. A stadionban másfél hete halálos balesetet szenvedett egy munkás, emiatt hétfőig álltak a munkálatok azon a részen, ahol a tragédia történt.

Forrás: Edzésonline