Időmérés a 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán

 

19. Coca-Cola Testébresztő Női futógálán az időmérés szolgáltatója az AGNI timing, maga az időmérés a rajtszámra ragasztott speciális UHF chipekkel történik majd. Tehát nem kell a cipőfűzővel bajlódni, ellenben fokozottan fontossá válnak a rajtszám viselésére vonatkozó szabályok!

A megszokotthoz képest a váltás módja is változik emiatt a váltóversenyen: a lényeg az, hogy a csapatok (a Spuri Balaton Szupermaratonhoz hasonlóan) csapat rajtszámot is kapnak, EZEN LESZ A CHIP, valamint minden csapattag egyéni rajtszámot is kap) rajtszám átadással váltanak, mely rajtszámot gumira fűzve kapnak meg.

Az említett fontosabb rajtszám viselési szabályok:

  • Duplán érvényes lesz, hogy a verseny során a rajtszámnak láthatónak kell lennie. Ezután már csak a chip miatt is fontos, hogy elöl és kívül hordd a rajtszámot - a has/mell tájékon szükséges viselni. (Rajtszámtartó öv megengedett)
  • Ahogy eddig is, most is szabályellenes, ha összehajtod a rajtszámot, levágod az alját. Ezzel ugyanis a chipet is megrongálod, ami azt jelentheti, hogy nem csak, hogy mondjuk időbüntetést kaphatsz, de miután a chipedet elrontottad, még csak időd sem lesz.
  • Mindenki figyeljen arra, hogy a saját rajtszámát viselje a verseny során.
  • Célbaérkezés után kérjük a mérési pontot mielőbb elhagyni.

Az időmérés földön elhelyezett időmérő szőnyegek (antennák) segítségével történik, amely körülbelül 2-3 méteres távolságból érzékeli a rajtszámban elhelyezett jeladót. Az időbélyegzés a legerősebb jelszignálnál (a szőnyeg feletti áthaladáskor) történik.

Minden további tudnivaló megtalálható Az UHF chipek használatával kapcsolatos tudnivalók link alatt.