"A SZIGET LEGYEN MÉG ZÖLDEBB!"

 

A 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson az "Élhető város" projekt keretében kint volt a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztálya is, akik kintlétüket, beszélgetéseiket, tapasztalataikat összegezték a minap facebook oldalukon.

"Margitsziget fejlesztése: vasárnap kint voltunk a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, a látogatókkal beszélgettünk a Margitsziget fejlesztéséről!

A közel 200 megkérdezett nagy része 20 és 40 év közötti, leginkább gyalog, tömegközlekedéssel és kerékpárral jár ki és legtöbbjük futás és kikapcsolódásra használja a szigetet. Legkedvesebb emlékként szintén az előző két kategória nyert, de sok randi és csókolózás is felkerült a listára.

A sportkedvelők egyértelműen a futópályát emelték ki, de volt aki a Palatinus strandon működő nyári szörftábort említette, illetve egyre népszerűbb a "slackline", ami a fák között kifeszített hevederen való sétálást és egyéb trükköket jelenti. A legnépszerűbb fejlesztési cél a zöldfelület bővítése és a sport volt, ezen belül a futópálya rekonstrukció (ami szeptemberre elkészül), az uszodák és egyéb vízi sportok fejlesztése; a gyalogos felületek felújítása, bővítése szintén népszerű célok voltak, az akadálymentesítés is többször megjelent, de úgy tűnik kevés a jó minőségű vendéglátóhely is.

Arra a kérdésre, hogy mi zavarja leginkább a szigetre látogatókat a leggyakoribb válasz a mosdók, padok, ivó kutak hiánya, a gyenge minőségű vendéglátás, a leromlott épületek, a közvilágítás és a közbiztonság hiánya volt.

A válaszadók egyértelműen két fontos célt fogalmaztak meg: A SZIGET LEGYEN MÉG ZÖLDEBB ÉS MÉG SPORTOSABB!"

Nos, mi azt mondjuk: úgy legyen!