Bemutatták a zürichi EB érmeit

 

Bemutatták az augusztusi szabadtéri Európa bajnokság érmeit Zürichben. A szervezők az esztendő egyik leginkább várt és legnagyobb presztízsű atlétikai eseményére különleges medált álmodtak meg.

A legjobbak nyakába kerülő díjak a rendező ország legelismertebb tervezőjének, Alfredo Häberlinek elképzelései alapján valósulnak meg. Munkája egyszerre tükrözik az egyszerűséget és a különlegességet.
"- Amikor az EB szervezői felkértek, tudtam, mindenképpen egy nem mindennapi, akár szokatlan dizájnu érmet készítek majd. Elkezdtem gondolkodni, egy olyan tárgyat vagy épületet akartam találni, ami szimbolizálja mind a várost, mind pedig magát a világversenyt. Így jutottam el a Letzigrund Stadionig. A maga egyszerű stílusával ennél jobbat aligha találhattam volna."

Az EB érmei valóban eltérnek a megszokottól, aszimetriájuk pedig hűen jelképezi a legendás svájci atlétikai stadion milyenségét.
A Faude & Huguein üzemben eddig 79 arany, ezüst, illetve bronz medál készült el, augusztusig összesen 711 érmet (237/helyezés) gyártanak le. A cég képviselői elmondták: az eredményhirdetések előtt a dobogósok érmeire rágravírozzák a nevüket, eredményüket és a helyezést is.
Az érmeket először a svájciak kedvence, a 2010-es barcelonai EB maratoni győztese, Viktor Röthlin vehette szemügyre.

Forrás: Edzésonline