Triatlonozz - segít a Triacto!

 

Harmincas-negyvenes férfi vagy? Gondoltál már arra, hogy elindulj egy triatlon versenyen? Elhinnéd, ha azt mondanánk, hogy akár egy ironman távot is képes leszel teljesíteni?

Egy a 40-es évei elején járó - egyébként valamit mindig is sportoló - fialatember gondolt egy merészet. A korábbi üzleti sikerek után valami új, másfajta kihívást keresve először azt tűzte ki célul, hogy le tudjon futni egy maratoni távot. Felkészült, edzett, megtette. A következő stáció egy ironman távú triatlon lesz. Idén vélhetően ezt is teljesíti. Az első gondolat óta 3 év telt el. Nyári Lászlóval, a Triacto Lifestyle Service társtulajdonosával beszélgettünk.

-Bármilyen sportteljesítmény elérhető, akár negyvenvalahány évesen is? Akár egy ironman táv legyőzése is? Tényleg minden csak kitartás kérdése?

-Az ésszerűség határain belül - jó, esetenként kicsit azon túl is - valóban így van, erre talán én is jó példa vagyok. A siker fejben dől el, de nagyon fontosnak gondoljuk azt, hogy legyen a közelben egy-két szakember, aki a tudásával felkészít, a tapasztalatával elindít és a legfontosabb pontokon szakszerűen továbbsegít.

-Egyedülálló vállalkozásnak tűnik egy üzleti alapon működtetett triatlon coaching cég. Mi adta a Triacto ötletét?

-Egy harmincöt fölötti aktívan sportolni vágyó egyén ma nem talál olyan szakmai, támogató, szakértő, edzői hátteret, amit mondjuk az utánpótlás korú fiataloknak egy egyesület megad. Mi a Triacto-val azt a célt tűztük ki, hogy ha valaki el szeretne kezdeni triatlonozni - vagy a három sportág bármelyikét űzni - annak profi háttértámogatást nyújtunk.

-Mitől profi?

-Profi az ezt végző csapattól, illetve a szolgáltatás teljeskörűségétől és kimagasló színvonalától lesz. Bíró Zoltán és Nagy Gergely társaim egyrészt egyetemi szinten képzett edzők, de ami legalább ennyire, ha nem többet nyom a latban: fiatal koruk ellenére 11 illetve 19 éve triatlonoznak. Számos hazai és nemzetközi versenyen értek el első vagy dobogós helyezést. Ahol ők elindulnak, ott velük komolyan számol a szakma.

-Miben áll a Triacto szolgáltatás-csomagja?

-Ha valaki már triatlonozik, de szeretne jobb eredményeket elérni, vagy valaki egy komoly életmód váltás eredményeként szeretné ezt a sportot elkezdeni, annak mi megszervezzük az életének ezen szeletét. Elejétől a végéig, minden részletre kiterjedően. Az egész egy fizikai állapotfelméréssel indul, amit szerződött sportorvos végez el. Annak függvényében, hogy az egyén milyen célt tűz ki maga elé, kapunk egy orvosi szakvéleményt. Ezt egy edzésterv összeállítása követi. Minden hétfőn, szerdán és pénteken állandó edzéseket tervezünk az általunk menedzselt, edzett közösség számára. Az sportolókkal valamelyik edző kollégánk mindig foglalkozik, és segíti: legyen szó akár a helyes mozgás technikáról, tápanyag utánpótlásról. A szakemberek azonnali támogatása felbecsülhetetlen segítséget nyújthat a hosszútávú fejlődésben.

-Az egyéni edzés, felkészülés a hatékonyabb, vagy a csoportos?

-Elsősorban klub jellegű közösséget építünk. Azt tapasztaltuk, hogy egy közösségben sokkal hatékonyabb az előrelépés és a motíváció. Szeretnénk külföldi és belföldi edzőtáborokat szervezni, ezen összetartásokon alapozást és a versenyekre történő felkészítést végezzük el. Lesz olyan ajánlatunk, például a Teide Extreme Tenerifén, ahol a verseny helyszínén végezzük az edzéseket.

-Mi a legközelebbi ajánlatuk?

-Két workshopunk lesz még a nyáron. A rendezvényeket azoknak ajánljuk, akik a 2014. augusztus 23-ai IRONMAN 70.3 Budapest versenyen indulni szeretnének. A workshopok két időpontban és két helyszínen kerülnek lebonyolításra.

1. Workshop
2014. július 31. - augusztus 03.
Budapest, Petneházy Club Hotel***
Nem bentlakásos esemény, napi háromfogásos ebéddel
Részvételi díj: 55.000.- Ft / fő

2. Workshop
2014. augusztus 07. - 10.
Visegrád, Thermal Hotel Visegrád****
Bentlakásos esemény, félpanzióval
Részvételi díj:
- 99.000.- Ft/fő/3 éj (kétágyas szobában)
- 115.000.- Ft/fő/3 éj (egyágyas szobában)

A workshopok azonos tematikájúak, nem egymásra épülő események.

Az előadásokat Nagy Gergely és Bíró Zoltán tartja. Az elméleti felkészítés professzionális technikai tudást nyújt a depózás, a folyadék- és tápanyag visszapótlás témáiban. A közös edzések során pedig az egyes versenyszámok mozgástechnikájának elsajátítása, tökéletesítése zajlik.

Az esemény programja:

Csütörtök
15:30-16:00 megékezés, ismerkedés, esetleg szállás elfoglalása
16:00 A triatlon története előadás. A tábor programjának ismertetése. Kötetlen beszélgetés.
(17:30-18:00 laza futás) igény esetén és ha az idő engedi

Péntek
09:00 Kerékpár tesztelés a Nella Kerékpárbolt közreműködésével
11:30-12:30 Futás
13:00 Ebéd, utána pihenő
15:00-16:30 Úszás, technikajavító gyakorlatok

Szombat
09:00 Hosszú kerékpár, 3 - 3 óra 30 perc
13:00 Ebéd, utána pihenő
15:00-16:30 Úszás, technikajavító gyakorlatok
17:00 Futás, futóiskola
és nyújtó gyakorlatok

Vasárnap
09:00 Úszás, neoprén ruha használata
12:00 Ebéd, utána pihenés
14:00 Mini triatlon, depózás gyakorlás
16:00 Záró értékelés, kötetlen beszélgetés

Információ és jelentkezés:
Email: info@triacto.hu
Tel: (06) 30 954-3220
Nyári László - ügyvezető
W: facebook.com/triactolifestyleservice