Hírünk a nagyvilágban - I.

 

Új sorozatunkban megkíséreljük összeszedni azokat a híradásokat a külföldi nyomtatott sajtóból, amik egyik-másik nagy őszi eseményünkkel foglalkoznak. Természetesen nem csak eredeti nyelven, hanem magyarra lefordítva is olvashatod a cikkeket, elsőnek mindjárt a Budapest Félmaratonról egyet az osztrák Laufsport Magazinból. Jó szórakozást!

Először magyarul...

Budapest és Paprika

28. NIKE BUDAPEST FÉLMARATON "Minden reggelt, jó reggelt" - "jeder Morgen ist ein guter Morgen". Sok futó mondta ezt a Nike Félmaraton rajtja előtt.

Rekordszámú résztvevő (12 850 nevezés, köztük 1330 váltóban futó), valamint 65 különböző országból érkező több mint 1600 külföldi vendég zászlókavalkádja tette színessé a Széchényi Fürdő körül fekvő Városligetet a szép napos időben.

Az esemény szervezője a Budapest Sportiroda volt. Kocsis Árpád és csapata komoly munkájukkal és Magyarország legnagyobb nemzetközi sportrendezvényének lebonyolításával újabb kiemelkedő sikert értek el. A tökéletes szervezés, részletesség, az futók különböző igényeinek megértése, a giccseket mellőző folklorisztikus környezet megteremtése, a mérsékelt árak és a sokrétű kínálat évről évre több lelkes sportolót vonz a nyüzsgő metropoliszba.

A futókat kísérő családtagokat is különleges kínálattal várja a Budapest Sportiroda futórendezvénye: a gyermekfoglalkozások, akciók és vonzó keretprogramok ideálisan kombinálhatóak. Nem utolsó sorban a városliget a kis kastéllyal és a tavacskával tökéletes helyszínt kínál nagy sporteseményekhez.

KLASSZIKUSAN SZÉP ÚTVONAL

A Hősök terén, a pompás Andrássy úton és a híres Lánchídon át a Dunán keresztül vezető útvonal, amely végighalad a kikötőn és a rakpartokon a Gellért-Hoteltől a Parlamentig optimális alkalmat kínál a futás és a városnézés ötvözésére. A Budapest Félmaraton mestereinek ez egy ideális felkészülés az őszi klasszikus 42,196 km-es távra. Nem kevés futó jelentkezik nyomban a hagyományosan egy hónappal később, októberben megrendezésre kerülő Budapest Maratonra, miután a közönség motiváló, lelkes bíztatásának kíséretében célba érkezik.

A 32 éves Henry Kemboi (KEN 01:05:51) és a 31 éves helyi kiválóság, Papp Krisztina a félmaraton 28. kiadásán is felülkerekedtek. (HUN 01:12:31). 13 futó 01:10-en belül teljesítette a távot. További 67 pedig 01:20 alatt. Ez alapján világos számunkra, hogy Budapesten a hobbifutók vannak a középpontban. 39 osztrák futó (sokan Bécsből) tett szomszédunknál tanúbizonyságot arról, hogy a hazai futók potenciálja fejleszthető.

Michael Dorfstätter

Képaláírás: Kocsis Árpád szervező az Osztrák Ifjúsági Vöröskereszt képviselőivel.

És akkor az eredeti is... kattints a képre, és az megjelenik nagyban!