Véget ért az UTMB és kísérőrendezvényei

 

A múlt héten került sor a magyar futók körében is egyre népszerűbb UTMB és kísérőrendezvényeire, a leghosszabb és legembertpróbálóbb táv a PTL (Petit Trott á Leon) már hétfőn elrajtolt, majd sorban követte a többi versenyszám a hét során, míg végül vasárnap együtt ünnepelhetett az összes célbaérkező.

Komoly létszámú magyar különítmény vett részt az egyes versenyszámokon, lássuk az eredményeiket:

2010 után ismét van magyar célba érkező a PTL távon, Oszaczki Géza és Börcsök András személyében, 135:46:11 idővel értek be a 16. helyen.

2008-ban volt az első rendezés, akkor és a következő évben nekivágott egy-egy magyar csapat, de mindkétszer sikertelenül. 2010-ben teljesítette magyar csapat először, rögtön kettő is, és most a Tirarira. András mindegyik évben csapattag volt.

A klasszikusnak tekinthető UTMB távon a legjobb magyar eredményt Wermescher Ildikó érte el, 28:49 idejével az abszolút 63. helyen, a női mezőnyben a fantasztikus 6. helyen, kategóriájában pedig elsőként ért célba. Nem sokkal utána érkezett Sperka Tamás a 66. helyen.

Az UTMB győztese a francia François D'Haene. A második helyen Tofol Castaner Bernat érkezett, őt pedig Iker Karrere Aranburu követte.

A hölgyeknél a versenyt Rory Bosio nyerte, a második helyen Nuria Picas, a harmadikként Nathalie Mauclair érkezett.

A CCC távon indulók közül Pápayné Sár Cecíliának jár az első magyar beérkező megtisztelő cím, 20 óra 54 perc alatt győzte le a távot, kategóriájában nagyedik helyen célba érkezve.

Forrás: Edzésonline