A GEAC-BEAC-IKARUS csapat végzett az élen

 

A jó küzdőszellem, a változatos versenyek és a pontverseny alakulásának izgalma a második napon is jellemezte a sikerrel felújított MASZ Csapatbajnokság döntőjét. Vasárnap már nem volt szerencséje a rendezőknek, résztvevőknek a körülményekkel. Küzdve az időjárással - esővel, viharszünettel tarkítva sikerült végül befejezni a viadalt.

A két nap teljesítményei alapján biztosan győzött a GEAC-BEAC-IKARUS szakosztályaiból összeállt csapat/418,5 p; második a BHSE-UTE/385.5 p. -harmadik a DSC-SI - Nyírsuli/354 p. - negyedik a Bakony-Balaton Team/320 p; ötödik a Pannonia Prima/315 p; hatodik a Heves Kunok/266 p. együttese lett. A CSB kiírása értelmében a csapatok területi alapon szerveződtek, és az elődöntőkben 21-21 klub tíz-tíz csapata küzdött meg egymással, onnan a hat-hat legjobb jutott be a szombaton és vasárnap sorra került fináléba.

Az Alba Regia Atlétikai Klub Bregyó-közi Sportcentrumában rendezett versenyen a legjobb magyar atléták közül szinte mindenki rajthoz állt, kivéve az olimpiai és kétszeres Európa-bajnok kalapácsvető Pars Krisztiánt, aki a marrakesi Kontinentális kupán versenyzett, és nyert. A csapatok tagjai 40 számban mérték össze tudásukat, és a sorrend a versenyszámokban elért helyezések alapján alakult ki. A győztes GEAC-BEAC-IKARUS egyik nyerőembere Kaptur Éva volt, aki 100, 200 és 400 méteren is elsőként ért célba.

Forrás: MASZ