Népzene a SPAR Budapest Maratonon

 

A Fonó-Budai Zeneházzal, illetve a Nemzeti Táncszínházzal való együttműködésünk okán - természetesen mindenféle más zenei stílus előfordulása mellett) még az eddiginél is erősebben lesz jelen a népzene a SPAR Budapest Maraton® előtt, alatt és most már utána is!

  • A tésztaparti ideje alatt a tésztaparti sátorban muzsikál a Csángálló és a Héjsza nevű zenekar. A zene a tésztaparti jellegéhez illően (beszélgetés, ismerkedés) nem hangosított, nem színpadi produkció lesz, hanem a sátor két bejárata közötti sarkában (az ételosztástól a legtávolabb) muzsikálnak a bandák 25-30 perces blokkokban. A Héjsza táncosokat is hoz, akik a sátor előtt/mellett tánctanítást is csinálnak, ha van erre igény.

  • A pénteken és szombaton is jelen lévő kiállítók között lesz a FONÓ Budai Zeneház, akik a BSI információs sátra és a külföldi maratonok standjai közelében (a versenyközpont és a tésztaparti sátor között) saját kiadású népzenei CD-ket árusítanak.

  • Népzenei színpad a maraton útvonalán! A FONÓ és a XI. kerület (Újbuda) együttműködésében a felső Műegyetem rakpart Gellért térhez legközelebbi pontján (kb. 23,6 km) 12:20-14:10 között a BERKA, illetve a GÓBÉ zenekarok játszanak a futóknak és a szurkolóknak.

  • Néptánc előadás a verseny után a Hagyományok Házában (a Nemzeti Táncszínházzal való együttműködés keretében)! Október 11-én szombaton 20:00 órakor csak nektek, futóknak (és persze kísérőknek, családtagoknak, szurkolóknak) szól a muzsika, forognak a párok a Hagyományok Házában (1011 Budapest, Corvin tér 8.), ahol a Honvéd Táncszínház "Kalotaszeg" című előadását lesz látható. Bővebb infóért és jegyvásárláshoz >>> kattints ide!