Iker bevásárlókocsi a SPAR Budapest Maratonon

 

A magyar Forest Gump, Ivancsics Zsolt, a Batthyány téri SPAR áruház vezetője, idén is különleges vállalkozással fűszerezi maratoni futását. Már nyolc éve tolja a SPAR bevásárlókocsiját, és három esztendeje nemcsak frissítőt szállít benne, hanem egy-egy nehéz sorsú gyereket is beültet, hogy ők is átérezhessék a közösség, a sport, a futás csodálatos varázsát.

A Budapest Félmaraton kapcsán egy súlyosan beteg kislányt tolt végig - afféle városnézésként - a félmaraton 21 kilométerén, és ezt látva egy kisfiú szülei keresték meg hasonló kéréssel. Zsolt képtelen volt nemet mondani. Ám ekkor már tele volt a bevásárlókocsija, hiszen az eredeti terv szerint szokásos utasát, az árva Sólyom Péter Viktort idén sem hagyja az intézetben a Futás Napján.

A harminckilós kocsi tehát 27 kg súllyal indul, majd a harmincadik kilométernél egy speciális bevásárlókocsi csatlakozik - afféle ikerként - az eredetihez, amelyben Zsolt kislánya, Iváncsics Polla Julianna - aki már évek óta rágja édesapja fülét, hogy egyszer őt is tolja célba - foglal helyet, és így a két összekapcsolt kocsi több mint nyolcvan kilójával 30 kilométertől együtt gördül tovább.

Az utolsó másfél kilométerre Sebestyén Roland lesz a harmadik utasa, és így 110 kiló körüli súllyal ér célba Zsolt az iker bevásárlókocsikkal és három utasával.