Sok induló Sötétvölgyben

 

A Szekszárd melletti Sötétvölgyben találkoztak egymással a 2014 - 2015. évi Mezei futó Magyar Liga indulói a sorozat második versenyén.
A hazai versenynaptár hagyományos késő őszi eseményén a négy korcsoport mezei liga küzdelmeiben 196 atléta állt rajthoz, de a szép időben a régió versenysorozatával és a Sport XXI. fordulóval együtt több mint háromszázan hódolhattak a mezei futás örömeinek.

A 9000 méteren rendezett abszolút férfi versenyben a békéscsabai Gregor László jó tempót diktálva rajt-cél győzelmet aratott.

"- Laci a megbeszéltekhez tartva magát korán, már a második körben elfutott a legjobbakat felvonultató mezőnytől. A felnőtteknél összesítésben első helyről várja a folytatást" - nyilatkozta edzője, Tóth Sándor a beol.hu tudósításában. Másodikként Bene Barnabás, szoros harmadikként Minczér Albert ért célba.

A felnőtt nők 7500 méterén a rendezők a biztosan vezető Gyürkés Viktóriát egy körrel a vége előtt megállították, mondván, hogy célba ért. A többiek tovább futottak, a táv eredményhirdetésekor veszprémi első két helyezettel az élen, a Somogyi Anett, Ladányi Fruzsina, Mezei Zita dobogós sorrend került kihirdetésre.
"- Miután a verseny után végleg elpakoltunk mindent, 18 órakor bezártam a garázsajtót és elindultam gyalog hazafelé - beszélt őszintén a történtekről Scherer Tamás, a versenybíróság elnöke. - Rengeteg gondolat kavargott a fejemben, nem tudtam elégedett lenni, pedig mindent megpróbáltunk.
Alapítványunk 10 éves születésnapját ünnepelve, talán a tíz év legnagyobb bakiját sikerült összehoznunk. Huszonhét mezei verseny, nyolc utcai futást, három atlétika fesztivál, négy töltés futás, tíz teremverseny, két sportágválasztó után most hibát követtünk el.
Szombaton az utolsó futamban a nagy fölénnyel vezető Gyürkés Viktóriát a Mezei Futó Magyar Liga versenyében egy körrel a vége előtt megállítottuk, hogy célba ért. Már rég kifújta magát mire a többiek odaértek, és tovább futottak. Hirtelen azt sem tudtuk mit csináljunk. Végül kénytelenek voltunk úgy eredményt hirdetni, hogy az Ikarus BSE versenyzője eredmény nélkül a rangsor végére került.
Minden érintettől elnézést kérünk!"

A Magyar Liga versenyein Békéscsabától Szombathelyig szinte mindenki ott volt az eseményen. Az egymást követő rajtok jó mezőnyöket és jó iramú futásokat hoztak, aki eljött megnézni a sötétvölgyi mezeit, láthatta milyen tempó jellemző az élvonalbeli atlétákra - tette hozzá a szakember. A hosszú távoknak és a nehéz pályának köszönhetően egy kivételével minden verseny a hajrá előtt eldőlt.

A junior fiúknál a békéscsabai Zsíros Márk és a pécsi Magyar Huba egyszerre érkeztek az utolsó akadályhoz, végül a csabai atléta örülhetett a győzelemnek. A junior nők versenyét fölényesen nyerte a szombathelyi Molnár Zita.

Az ifiknél a sérüléséből visszatérő dombóvári Tóth Lili Anna magabiztos győzelmet aratott, a 98-99-es fiúknál a győri Lendvai András érkezett elsőként a célba. A Serdülő Liga versenyében a lányoknál az újpesti Véber Cintia, a fiúknál a békéscsabai Apáti Bence állhatott fel a dobogó tetejére.

A Mezei Futó Magyar Liga november 29-én Veszprémben búcsúzik a 2014-es évtől.

Forrás: MASZ