2600 Mikulás futott a Váci utcában

 

2600 Mikulás egy időben, egy helyen. Ha már ott voltak, nem is tehettek volna jobbat, mint hogy futnak egyet. Vagyis nem is egyet, hanem kettőegészhetet. Mármint kilométert. Ekkora távon kígyózott ugyanis a pesti belvárosban a mikulásruhába öltözött tömeg.

A délelőtti esőnek nyoma sem maradt délután 1 órára, ekkor kezdtek gyülekezni a mikulások a Fővám téren, a Corvinus Egyetem aulájában. A rajtszám és a piros felszerelés átvétele után többen kisebb varrószakkört alakítottak, a nem pont Mikulás méretű futók ollóval, biztostűvel és egyéb eszközökkel próbálták magukra szabni a ruhát.
20 perccel a rajt előtt Varró Gyula, a Coca-Cola Testébresztő program nagykövete és a futás magyar hangja, Péter Attila tartották meg a szakállat és sapkabojtot is átmozgató bemelegítésüket, aztán pontban 15 órakor Flórián László, a Rossmann ügyvezető igazgatója és Árpa Attila, a Rossmann reklámarca indította útjára a 2600 Mikulást. Közel 6 percen keresztül hömpölygött a tömeg a rajtkapu alatt.
A Corvinus Egyetemet megkerülve a téli városnéző turisták legnagyobb meglepetésére ellepték a Váci utcát, majd az Irányi utcán és a pesti alsó rakparton piroslottak egészen a célig. A leggyorsabbak 10 percen belül, a legráérősebbek is alig több mint 35 perc alatt teljesítették a távot, hogy a célkapu utáni hóesést követően átvegyék a Rossmann ajándékcsomagját.
Egy Mikulásfutás nem az igazi jótékonyság nélkül, ezúton is köszönjük a résztvevőknek azt a sok-sok játékot, iskolaszert és írószert, amit a rászoruló gyerekeknek hoztak!

Ha ott voltál, azért, ha nem voltál ott, akkor azért ajánljuk figyelmedbe az első videó-összefoglalónkat, melyet az elkövetkező napokban több is követ majd.