Hárman a legjobb három között

 

A Bécsben rendezett verseny második napján három magyar atléta állhatott fel a dobogóra. Négyszáz méteren Kása Tibor megközelítve fedett pályás legjobbját, a harmadik leggyorsabb volt/ 48,14 mp. Ebben a versenyszámban negyedik lett Móricz Báint/48,20 mp - ecs és ötödikként került rangsorolásra Mucsi Róbert/49,83 mp. 1500 méteren első helyen végzett Bene Barna/ 3:55,42 p. és szintén győzött a 15 éves mosonmagyaróvári magasugró: Horváth Koppány/189 cm - ecs.

A következő hétvégén külföldön három olyan jelentős, tradicionális fedett verseny kerül megrendezésre, amelyen a magyar atléták hagyományosan nagyobb létszámban vesznek részt. Szombaton Bécsben az Indoor Track & Field Vienna Meeting/ Indoor Classic a felnőttek részére-, és ugyanaznap Pozsonyban az Olímpic Hopes/ORV a fiatalok számára kínál indulási lehetőséget.

Másnap, szintén a szlovák fővárosban az Elán Meeting keretében versenyezhetnek a legjobbak. A héten több helyszínen folytatódnak az IAAF és az EA égisze alatt lebonyolításra kerülő rangos fedett pályás események is.

Idehaza, február elsején a Syma csarnokban kerül sor az idény első, több számot magában foglaló versenyerére, a Budapest bajnokságra - amely a szeniorokat is beleértve, több korcsoport számára ad rajthoz állási lehetőséget.

Forrás: MASZ