95 éves, világcsúcsot repesztett 200-on

 

A 95 éves Charles Euger új fedettpályás világrekordot állított fel korosztályában, 55,48 másodperc alatt futotta le a 200 métert.

Euger a londoni veterán atlétikai versenyen javította meg a korábbi csúcsot, amelyet az amerikai Orville Orgers tartott 2013 óta. Az egyedül futó Euger 2,3 másodpercet faragott a korábbi rekordon.

Az egykor fogorvosként dolgozó brit mindig is sportos életmódot folytatott, evezett és testépítéssel is foglalkozott.

" Meg akartam változtatni a világot, valami dicsőséges, csodálatos, nagyszerű, érdekes, izgalmas dolgot akartam még véghezvinni. Azt akartam, hogy öreg napjaim életem egyik legszebb időszaka legyen" – nyilatkozta Euger a Sportsvibe.tv-nek.

Az új csúcstartó azt üzenete a nyugdíjasoknak, hogy mindig foglalják el magukat, ha találnak valami feladatot, akkor már csak helyesen kell táplálkozniuk és edzegetniük valamennyit. "Nézzék csak meg a királynőt, nem futkározik a Buckingham palotában, de jól tartja magát."

Eugernek még mindig vannak tervei, először is szeretne egy új barátnőt, de még a futásban is javulni akar, korábban nem végzett speciális sprinteredzéseket, de most kipróbálja ezt is.

VIDEÓ

Forrás: Sportgéza