Bő félezren futottak félmaratont Keszthely és Szigliget között

 

A Spuri Balaton Szupermaraton második napja Fonyódról rajtolt, s a mezőny ideálisnak mondható, napsütéses időben a Spuri Öböl Félmaraton résztvevőivel együtt ért Szigligetre, ahol a vár oldalában várt rájuk az ünneplők serege, s a félmaratonistáknak érem is járt.


A négynapos tókerülő futóverseny, a Spuri Balaton Szupermaraton mezőnyének a második napon a leghosszabb távval kellett szembenéznie, a pontos táv Szigligetig 52,9 kilométer volt. Az egyéni versenyben a tegnap másodikként végzett Csécsei Zoltán élre állt, bő másfél perccel Pintér Tibor előtt ért célba. (A két győztes összetettben is vezet.) A hölgyeknél is váltás történt élen: a belga Mieke Dupont (4:19:58) megelőzte Martinák Anikót. A csapatok között Sashegyi Gepárdok ma is győzött, a párosoknál a Keszthelyi Kilométerek férfi csapat bizonyult leggyorsabbnak.

A Spuri Balaton Szupermaraton cél- és részidejei - az összetett eredményekkel együtt - megtekinthetők a következő linkeken:

Hatszázan neveztek be a Keszthely és Szigliget közötti 21 kilométeres versenyre, a Spuri Öböl Félmaratonra, a Spuri Balaton Szupermaraton betétszámára. A legjobb kevesebb, mint 1 óra 20 perc alatt ért be, a hölgyeknél gyöngyösi, a férfiaknál győri résztvevő győzött. A fotók nem csalnak: nyárias időben futottak a résztvevők, még ha a hőmérséklet nem is volt annyira a magas, a tűző nap miatt senki sem panaszkodhatott fázásra.

Apró, megmosolyogtató érdekesség: Rósa Dénes, korábbi tízszeres válogatott futballista - mondhatni önkritikusan - SZLAMB Team feliratú pólóban ért célba. A rövidítésre ez a videó ad magyarázatot.


A Spuri Öböl Félmaraton első három helyezettje:
Hölgyek: 1. Budai Renáta (1:42:17), 2. Tapolczai Anita (1:45:21), 3. Naszódiné Szilágyi Szilvia (1:46:27).
Férfiak: 1. Baán Tamás (1:19:42), 2. Lipták Gábor (1:24:09), 3. Bojtor László Tivadar (1:26:10). (Utóbbi hiányzik a fenti képről.)
A pontos, személyre lebontott eredmények a 21 kilométeres versenyről itt elérhetők. Fotósunk képeivel este jelentkezünk.