Harmadik napja tart a Balaton körüli futás - napi eredmények

 

Péntek után szombaton is két helyről rajtoltak a Balaton mellett futók: harmadik napjához érkezett a Spuri Balaton Szupermaraton, velük startolt a kétnapos FélBalaton, s Badacsonytomajról háromszázan a klasszikus maratoni távnak is nekivágtak.


Az idő most már talán túl meleg is volt, pláne egy márciusban szokásoshoz képest. A hőmérő higanyszála húsz fokig is felkúszott! A csütörtökön indult négynapos tókerülés, a Spuri Balaton Szupermaraton mezőnye szombaton a badacsonytomaji MOL-kút és a balatonfüredi Tagore-sétány között 43,6 kilométert teljesített.

A hölgyeknél ismét a belga Mieke Dupont volt a leggyorsabb (összetettben 16 perccel vezet Ladányi Tímea előtt), a férfiaknál Bellus Áron lett az első, ám ő a félbalatonosok között versenyez, így a négynapos összetettbe nem számít bele az eredménye. Ott továbbra is Csécsei Zoltán áll az élen.

A négynaposok között a férfi és a női párosokat úgy tűnik, nem lehet megelőzni: a Herceghalmi Futóklub 1. és a Keszthelyi Kilométerek férfi csapat továbbra is első; a csapatoknál a hölgyeknél a HOSOSZ kvartettje, a férfiaknál a Sashegyi Gepárdok vezetnek négy nap után. (Utóbbiak összesen több mint egy órával.) A vegyespárosoknál A csont nem fárad!?! elnevezésű duó áll az élen.

A Spuri Balaton Szupermaraton és a FélBalaton cél- és részidejei - az összetett eredményekkel együtt - megtekinthetők a következő linkeken:

Az utolsó etap holnap Balatonfüreden, a Horgász köznél (tehát nem az előző napi céltól!) indul, a siófoki célba (azaz a csütörtöki rajthoz) éréshez 49,5 kilométert kell lefutni. Kötelező, ill. opcionális jelleggel holnap többen fél órával korábban, 7.30-kor rajtolnak. Pontos tájékoztató itt.


Néhány száz méterrel keletebbre álltak rajthoz a pontos maratoni távon versenyzők. A Spuri MaratonFüred háromszáz nevezőt számlált, a férfiak között zalaegerszegi, a hölgyeknél pécsi versenyző lett az első. Korpics Attila ért először a balatonfüredi Tagore-sétányhoz, ideje 2 óra 52 perc 11 másodperc. A mögöttük érkezők közül volt, aki a rajtkapu tetejét megérintve, akadt, aki egy ordítással, más az öklét rázva, s volt, aki sírva ünnepelte saját sikerét.

A Spuri MaratonFüred első három helyezettje:
Férfiak: 1. Korpics Attila (2:52:11), 2. Balhási Ákos (2:52:34), 3. Csopaki Balázs (3:04:24)
Hölgyek: 1. Túrós Izabella (03:34:22), 2. Nieder Beáta (3:39:18), 3. Nagy Eszter (3:40:52)
A MaratonFüred összes résztvevőjének eredménye