David Rudisha leg-jei

 

Az IAAF David Rudishát, a 800 méteres síkfutás olimpiai bajnokát és világcsúcstartóját kérdezte azokról a dolgokról, amiket ő a legjobbnak ítél.

Legnagyobb eredmény:
A londoni olimpiai győzelem. Semmi sem hasonlítható ehhez az eredményhez. Bármerre is járok, az emberek mindenütt emlékeznek az olimpiai bajnoki címre és a világcsúcsra. Próbálok azonban nem beleragadni a múltba és előre nézni, hogy a jövőben is hasonlóan kimagasló eredményeket érjek el.

A legjobb barát az atlétikában:
Sammy Tangui, az iramfutóm. Nagyon közel állunk egymáshoz, közösen edzünk, és közösen tervezünk versenyeket is. 2007 óta ismerjük egymást, akkoriban Wilfred Bungei (2008 olimpiai bajnoka) segítője volt. Egy másik kedves barátom Abukaker Kaki, kétszeres fedettpályás világbajnok szintén 800 méteren. 2006 óta versenyzünk egymás ellen, de időközben közeli barátok is lettünk.

A legnagyobb ellenfél:
Abukaker Kaki, 2006 óta a legnagyobb riválisom, 2008-2009-ben a klegtöbb versenyt megnyerte ellenem, de azóta sikerült felülkerekednem rajta.

A legjobb edzői tanács:
Az edzőm, Colm O'Connell mindig mondja, hogy a futás nem csak a lábakról szól, hanem fejben is dolgozni kell hozzá. Szerinte a jó eredmény csak 30%-ban múlik az edzőn, 70%-ban az atléta érdeme.

A legnagyobb mélypont:
2013-as térdsérülés. Egy ráadásul jól sikerült alapozás után csak két versenyen tudtam rajthoz állni a londoni győzelem utáni évben.

A legjobb atlétikai létesítmény:
A londoni olimpiai stadion.

A legnagyobb élvezet:
A kütyük. Valahányszor besétálok egy elektronikai szerkezeteket árusító boltba, sosem távozom üres kézzel. Már egész gyerekkorom óta rajongója vagyok ezeknek a technikai kütyüknek, s ebből annak idején a családban volt is konfliktus.

A legjobb atléta:
Usain Bolt a legnagyobb atléta, akit valaha láttam. Az eredményei csodálatosak, de az, hogy időről időre megismétli azokat, a én szememben a legjobb atlétává teszik.

A legnagyobb eredmény az atlétikán kívül:
Nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült megteremtenem a munka és a család közötti egyensúlyt. Ez meglehetősen nehéz munka.

Forrás: IAAF