Sikeres nyitány a kétnapos Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

 

3x2; 2,5; és 0,75: ha csak a távok hosszát mutató számokat írnánk a Telekom Vivicittá szombati történéseiről, ezeket a kilométer-értékeket kellene használnunk. Ám ennél sokkal többet, elsősorban vidámságot, hírességeket és társadalmi felelősségvállalást is tartogatott a nap.


A 2015 a futás jubileumi éve program a 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futás ünnepi hétvégéjén szombaton a rövidebb távokkal indult, s nap folyamán összesen hét versenyszám kapott helyet a műsorban. Az idén először kétnapos rendezvényt egy 3x2 km-es váltó vezette be (Verrasztó Dávid Európa-bajnok úszó, Hevesi Tamás énekes, dr. Zacher Gábor toxikológus is indult), majd a 2,5 km négy versenyének rajtjai következtek.

A szűkített szigetkört először az iskolai csapatok teljesítették, a két rajt mindegyike teltházas volt, de az egyéni nevezők délutáni két futama is igazi közönségsiker volt. A Telekom Vivicittá Gyaloglás 2,5 kilométeres távjának rajtját Cseh László, világ- és Európa-bajnok úszó lőtte el. (Érdekes nyilatkozatát itt olvashatod el.)

A Suhanj! fogyatékkal élők futamához és a Családi futás 750 méteréhez pedig azok csatlakoztak, akik még csak ismerkednek a futás, a sport világával, illetve azok, akik az alapítvány pozitív üzenetéhez ily módon kívántak csatlakozni. Beck Mónika Szív Futónagykövet és futóbarátai, a Szív bajnokai - közösen az UTE fiatal kajakosaival - a legrövidebb távon szívbeteg gyerekekkel kéz a kézben rajtoltak, illetve értek célba, s tették meg ezzel az első lépéseket a gyógyulás felé.


A nap minden fontos mozzanatát megtekintheted fotók, illetve videók segítségével a Telekom Vivicittá Városvédő Futás Facebook oldalán. Vasárnap az első rajt, a félmaratoné 9 órakor lesz, a 10 km-es klasszikus Vivicittá, majd a 7 km-es táv ezután startol.


Fotó: BSI/Zákány Gergely