Cseh László: "...pont ez a jó az egész rendezvényben"

 

Világ- és Európa-bajnok úszónk lőtte el a Telekom Vivicittá Gyaloglás rajtját szombaton. Laci nem titkolja - s le sem tagadhatná -, úszni jobban szeret, mint futni, ám ilyenkor kedvet kap hozzá. "Kürtölése" után néhány perccel nyilatkozott kollégánknak.


"Nem mondanám, hogy szervesen hozzátartozik az éltemhez a futás, de néha az edzéstervembe beillesztjük. Igazából úszni jobban szeretek, de látva ezeket a tömegeket, néha én is vágyat érzek arra, hogy fussak egy kicsit" - mondta a két sportág kapcsolatáról Cseh László.

Úszónk a Telekom Vivicittá Városvédő Futások visszatérő vendégeként pontosan tudja, hogy a 750 méterestől kezdve a félmaratonig több versenyszám is található a programban. Érdekesség, hogy ő igazából nem is futóesmény, hanem egy 2,5 kilométeres gyaloglás rajtjánál szólaltatta meg a kürtöt. "Igazából pont ez a jó az egész rendezvényben, mindenki megtalálhatja a neki való távot, sebességet és iramot, ki-ki futva és gyalogolva is teljesítheti az adott versenyszámot, a nap végén elégedetten mehet haza, s azt mondhatja: ma is sportoltam!"

Laci jelenleg a nyári kazanyi világbajnokságra készül, ám szeme előbb ott lebeg a 2016-os ötkarikás játékok is, amelyen nem titkolt célja, hogy megszerezze az egyetlen aranyérmet, amely hiányzik a kollekciójából: az olimpiait. Ahogyan az alábbi képen látható, a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson ott volt a szintén Kazanyra és Rióra készülő "ószókolléga", Verrasztó Dávid is.


A rajt ellövéséről videót is készítettünk, amelyet Facebook oldalunkon tekinthetsz meg.


Fotó: BSI/Zákány Gergely