Gregor László és Kácser Zita nyerte a 10 000 méteres ob-t

 

A Vasas SC Pasaréti Sportcentrumában kellemes futóidőben, de fel-fel erősödő áztató esőben megrendezett ez évi 10 000 méteres országos bajnokságon biztos győzelmeket láthattak az eseményre kilátogatók.


Mindkét nemnél egy távközi ritmusváltás után már nem volt kétséges a 2015. évi bajnok személye. Gregor László magabiztosan védte meg címét/29:51,52 p. és klubtársa Kácser Zita (a képen) is nagy fölénnyel ért elsőként a célba/34:13,04 p. Az eredményhirdetéskor a Békéscsabai AC atlétái egyéni csúcsnak örülve vehették át az aranyérmeket.

Gregor László: "Jó edzéseim voltak, ez alapján bíztam a győzelemben. Nem akartam a végére hagyni. Úgy gondoltam, ha kb. a felétől ellépek mezőnytől, meg tudom védeni a bajnoki címemet. Ez sikerült és eddigi legjobbam is lett. Legalább egy olyan évben bízom, mint a tavalyi; az 5000 és az 1500 métert helyezzük az előtérbe. Ha bekerülök a válogatottba, a Csapat EB -n szeretnék az előzőnél jobban szerepelni és több ponttal segíteni a magyar válogatottat."

Kácser Zita: "Amikor éreztem, hogy lassul az iram, akkor megkezdtem a ritmusváltást, ami egy 78 mp-s körrel jól is sikerült. Próbáltam tartani a 3:25-ös iramot, az utolsó négy körben ami még bennem, egy jó időért is futottam. Nagyon örülök. Legközelebb a csb-n állok rajthoz. Idénre a félmaratont terveztük hangsúlyosan, de a mai alapján lehet, hogy még fókuszba kerül más táv is. Majd meglátjuk."

A bajnoki számok mellett – amelyekben 57 induló volt – több Magyar Liga futam is lebonyolításra került. A felnőttek 800 méterét Vindics Balázs (1:51,09) és Kéri Bianka (2:10,33) nyerte.

Valamennyi eredmény megtekinthető itt.

Forrás: MASZ