Fair Play-díjat kapott a MOB-tól Beck Mónika

 

A Magyar Olimpiai Bizottság fair play bizottsága a magyar sport- és művészeti élet 19 személyiségét jutalmazta Fair Play-díjjal hétfő esti gáláján, köztük Beck Mónikát, Magyarország Szív futónagykövetét.


Fair play a szabadidősportban kategóriában kapott trófeát a BSI futónagykövete, aki rendszeres résztvevője jótékonysági akcióinknak. Így vall magáról: "24 éve élek szívritmus szabályozó készülékkel. Gyermekkoromban átestem egy nyílt szívműtéten. Hosszú évekig nem vállaltam fel a betegségemet, szégyelltem. Néhány éve előadásokat tartok betegtársaimnak, és büszkén teszem hozzá, hogy néhány éve sportolni kezdtem. Lehet sétálni, lehet kocogni, lehet kerékpározni, lehet futni. Teljesen mindegy mit teszünk, csak tegyünk az egészségünkért! Hiszen van élet a szívbetegség után is."

Az elismerést így kommentálta a Facebookon: "Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni. Tettem és teszek amit jónak látok, amit a szívem diktál. Apró célokat tűztem és tűzök ki magam elé. Haladtam és haladok előre méterről méterre... újabb álmokat szövögetve."

Ide tartozik, hogy az est folyamán életműdíjat vett át Kovács "Kokó" István, olimpiai és világbajnok ökölvívó, aki szintén sűrűn megtalálható a BSI futóeseményin. Az ünnepségen két atléta-kötődésű sportember is elismerésben részesült. A Sport szolgálatában kategóriában Molnár Zoltán sportvezető, atléta szakedző; az Életmű kategóriában Pál Ferenc plébános, volt válogatott atléta.

A díjazottak listája itt található.

Fotó: mob.hu