Hosszú körmök, álruhák, babakocsik és lobogó frizurák a Városligetben

 

Vasárnap délelőtt 10.00 és 13.30 között hat futam rajtolt el a Városligetben a 20. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála keretében. Az összesen 10150 nevező között voltak, akik 700 métert, a leginkább bevállalósak pedig 17 kilométert futottak. Fotók, eredmények.


Ha futsz, mindig van mit ünnepelni! - ez a mondat szerepelt több mint 10000 hölgy trikójának hátán. Ünnepelni valóban volt mit, hisz az idei már a jubileumi 20. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála, s maga a Testébresztő program is most lépett túl az első évtizeden. A nap első két versenyszámát, a két- és az ötkilométereset a pécsi volt öttusázó, a 35 éves Szatmári Adrienn nyerte, aki hosszú, festett körmeivel is kitűnt a mezőnyből.

A 13 órakor elrajtolt családi futás 700 méteres mezőnye körbeért az útvonalon, az első pont akkor ért célba, amikor az utolsók rajtoltak - ez is mutatja a tetemes létszámot. Ugyanitt indult gyermekével Béres Alexandra - aki nem sokkal korábban fitneszórát is tartott a Napozóréten -, valamint Beck Mónika, a Szív Futónagykövete és csapata.


A 10 kilométeres táv rajtja volt a legutolsó a nap folyamán, de további legek is kötődnek ehhez a versenyszámhoz: a legtöbben, háromezren itt rajtoltak el (a létszámlimit már az esemény előtt öt nappal betelt), a legerősebb szél is itt fújt (amúgy szinte végig napos és meleg volt az idő) és a legidősebb versenyző, a nyolcvanéves Sztarenszky Tiborné, Marika néni is ebben a futamban versenyzett. A győztes - ahogy az áprilisi Telekom Vivicittá Városvédő Futáson is - Staicu Simona lett.

A célba érést követően nyilatkozott: "A recept egyszerű volt: szombaton egy hosszút, vasárnap pedig tempót akartam futni. Tegnap az 50 kilométeres országos bajnokságon nyertem, ma inkább az eltervezett iram jelentette a kihívást. Kis Zsanettel a rajt előtt azt beszéltük meg, hogy a táv első felét együtt futjuk. Abban maradtunk, hogy az utolsó ötezren majd eldől, ki bírja jobban. Öt kilométeren keresztül húztuk egymást, de éreztem, hogy jobban fogom bírni erővel. Rendkívül örülök mindkét győzelmemnek, remélem, ez a sorozat két hét múlva Dél-Afrikában is folytatódni fog, ahol a Comrades maratonon futok majd."

Ha úgy vesszük, a leghosszabb táv mégsem a tízkilométeres volt, hiszen azt lehetett az 5 és/vagy a 2 kilométeressel is kombinálni, így volt, aki háromszor is elrajtolt vasárnap.

A nap folyamán írt rövidhíreket és fotókat az esemény Facebook oldalán találod.


Eredmények
Coca-Cola Testébresztő Női Futógála, 5 km:
1. Szatmári Adrienn (FutaPécs SE) 18:56
2. Csuta Dorottya (Pilisi Pegazusok S.m.e.) 19:15
3. Peszleg Dominika (FTC) 19:33

Coca-Cola Testébresztő Női Futógála, 10 km:
1. Staicu Simona (Mogyoród) 37:18
2. Kis Zsanett (Budapest) 37:38
3. Rozsnyai Lilla (Füzesabony) 39:49

10 km párban:
1. Postás (Szalai Anett, Fekete Zsófia) 45:25
2. Bobcats (Pistyúr Luca, Bognár Adél) 48:03
3. Pegazus és CsillámPóni (dr. Telepovszki Ágnes, Tószegi Fanni) 48:30


Az összes versenyszám eredménye itt.

Képgalériánkba rövidesen válogatott képeket töltünk fel. Rajtszám szerint kereshető, nagy felbontású, megvásárolható befutóképek a futofoto.hu oldalon lesznek, csütörtöktől.


Fotó: BSI/Zákány Gergely