Temérdek futó készül az őszi jubileumi versenyekre

 

Soha ennyien nem voltak még ilyenkor a kevesebb, mint fél év múlva esedékes budapesti maratonok és félmaratonok nevezési listáján! A 2014-es csúcsjelentkezésnél is 50 százalékkal több előnevezés érkezett május végéig a tavalyi azonos időszakhoz hasonlítva.


A szeptember 13-i 30. Wizz Air Budapest Félmaraton egyéni nevezői már csaknem ötezren vannak, ami közel 50 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest. Az október 11-i 30. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon 42 kilométerre vállalkozók száma 40 százalékkal több, mint egy éve ilyenkor: 3500.

A 30. Wizz Air Budapest Félmaraton versenytávjaira 48 országból már csaknem ezer külföldi regisztrált - köztük 140 brit, de van például hongkongi is -, tavaly a verseny napjáig (!) 1200 nevező volt a határokon túlról. A 30. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál esetében kevés híján 2000-nél jár ez az érték, itt is a britek vannak az élen (333), s már meg sem lepődünk azon, hogy van szír, elefántcsontparti, maláj és madagaszkári nevező is a 63 nemzet futója között.

Már tervezed valamelyik versenyt, de nem tudod pontosan, hogyan készülj? Akkor neked szól a Lefutom a maratont és a Fuss félmaratont! kiadványunk, illetve edzésterveinket, jó tanácsainkat megtalálod a maratonfutas.hu és a felmaraton.hu oldalakon is.

A félmaratonra július 12-ig, a maratonra augusztus 16-ig nevezhetsz kedvezménnyel.

Fuss és ünnepelj velünk a futás jubileumi évében!