Határon átívelő adománygyűjtő váltófutás Böjte Csaba "gyermekeiért"

 

Bő 500 kilométeren át, Dévától Budapesti tart az a június 23-án induló váltófutás, amelynek célja, hogy adományokat gyűjtsenek Böjte Csaba árváinak.


Dévától Budapestig, több mint 500 kilométeren keresztül tart az az adománygyűjtő váltófutás, amelyet a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja szervez. Az ötnapos futás előtt és alatt végig adományt gyűjtünk Böjte Csaba árváinak. Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Az adománygyűjtő váltófutás június 23-án rajtol Déván, és öt nappal később a Mozgás Éjszakája rendezvény nyitópillanatára érünk célba a Hősök terére. A rajt és a célba érkezés azzal a 16 dévai árvával közösen történik, akiket egy hétig Budapesten táboroztatunk.

Vannak ultrafutók, akik több mint 160 kilométert futnak Erdélyben, hegyen-völgyön át, és vannak olyanok, aki több mint 300-at aszfalton. Híres sportolók, népszerű celebek is csatlakoztak már különböző szakaszokhoz, de fut velünk egy mellrákból kigyógyult fiatal kétgyermekes anya is. Ők is azért futnak, hogy felhívják a figyelmet az adományozásra.

A futáshoz előzetes regisztráció után csatlakozhat bárki, az is, aki csak egy kilométert tud lefutni. Regisztrálni itt lehet: www.devabudapestfutas.hu.

A kampány fő üzenete: futni és adni jó! Adományozni lehet 250 forintot egy telefonhívással, vagy utalni bármennyit. Csaba testvér "gyermeke", a 10 éves Emília a következő üzenetet küldte Déváról: "Örökre itt szeretnék maradni. Mert itt tökéletes nekem és a testvéreimnek". Emília tökéletes világáért futunk és gyűjtünk.

Aki egy gombóc fagyiról le tud mondani, az hívja a 13600-at, majd tárcsázza a 20-as melléket! Aki utalni szeretne, az kattintson ide.