Nagyszerű magyar hegyifutó-sikerek

 

Franciaországban jártak legjobbjaink. Merényi Timea első, Szabó Sándor harmadik két forduló után a Hegyifutó Világkupa pontversenyében.


A WMRA Hegyifutó Világkupa 2. állomását Franciarországban rendezték meg, amelyre meghívást kapott a hazai szakág jelenleg két legjobb formában levő futója: Merényi Tímea és Szabó Sándor. A Montée du Grand Ballon verseny feladataként a névadó hegy csúcsát kellett megfutni (1480m), amelyet a Tour de France kerékpárverseny is gyakran érint.

A férfiaknál a világbajnok Petro Mamu és Teklay Azeray osztozott az első két pozíción, míg a bronzérmet - múlt heti győzelme után - a skót Andrew Douglas szerezte meg. Szabó Sándor az értékes 10. helyen futott be.

"A legutóbbi negyedik helyem után bizakodva jöttem ide - értékelte futását a gyulai atléta. - Meglátva ezt az erős mezőnyt, az első 15 környékére vártam magamat, amit sikerült is teljesíteni. Az elvárásaim egyre nagyobbak magammal szemben, és a felkészülési lehetőségem is bővülni látszik. A következő világkupákon is a lehető legtöbbet szeretném nyújtani!"

A nők versenyében a britek uralták a versenyt, első helyen a világbajnoki dobogós Sarah Tunstall ért célba, a másodikon Emma Clayton, akinek a sarkában Merényi Tímea futott be a 3. helyen. Szoros versenyt hozott a hajrá, csak a végén tudták eldönteni a dobogó sorsát.

"A múlt heti verseny után kezdett megjönni az önbizalmam – mondta a viadalról a bronzérmes magyar hölgy. - Kicsit félve néztem a futam elé, látva a rajtlistát. A női pálya hosszabb volt a tavalyihoz képest, nagyon meleg is volt, de ahogy nekiindultunk, minden félelmem elszállt és csak a versenyre koncentráltam, erősnek éreztem magam. Meg kellet küzdenem a harmadik helyezésért. Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a futással ismét én vezetem a Világkupát."

Merényi Tímea VK-ranglista első pozíciója mellett Szabó Sándor a harmadik jelenleg. "Ilyen jó helyen még nem álltak magyar atléták a Hegyifutó Világkupa összetett pontversenyében." – tette hozzá a beszámolójához Talabér Attila, a szakbizottság elnökségi tagja. - Az idei Világkupa hat állomásból áll. A következő, harmadik helyszín július 26-án a Grintoveci hegy, ahol 10 km alatt 1996 m szintkülönbséget kell leküzdeni a versenyzőknek."


Forrás: MASZ