Másfélezer "őrült" a BURGER KING Brutálfutás 4.0-n [videóval]

 

Vidám arcok a szalmabálákon és a sártengerben is - több mint 1500-an neveztek a nyáregyházi motocross pályán zajlott extrém futóversenyre, a BURGER KING® Brutálfutás 4.0-ra.


Az extrém verseny összképében sokkal inkább hasonlít egy katonai kiképzőpálya és egy akadályverseny keverékére, mintsem egy hagyományos futóversenyre. Ennek ellenére vagy éppen ezért roppant népszerű a futók körében. A helyszín eleve különleges, egy épített motocross pálya 14 dombbal/ugratóval.

A résztvevők óránként rajtoló futamokban vágtak neki a 7 km-es körnek, mely részben a brutálisan megtervezett pályán, részben a körülötte található erdőn, szántóföldön keresztül haladt, ahol a futóknak valóban extra, összesen 17 akadályt kellett leküzdeniük.

Néhány ezek közül: mocsarassá sárosított lejtők, meredek emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizes árkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fák között kacskaringós labirintus. Az extrém akadályok között a férfiaknál a győztes Szabó Sándor lett, aki 18 perc 46 másodperc alatt ért célba az előfutamok legjobbjaival megtartott rövidített távú döntő futamon és ezzel megvédte tavalyi elsőségét. A nőknél a legjobb Boros Nikolett 24 perc 57 másodperces idővel.

A BURGER KING® Brutálfutás 4.0-n a legfiatalabb teljesítő a 7 éves szegedi Borsos Szabolcs, a legidősebb a 66 éves várpalotai Gábris József. A hölgyek között a legszebb korú a 64 éves budapesti Kolozsi Erzsébet volt. Az eseményre az ország 312 településéről jelentkeztek a futók.

Az eredmények és fotóválogatásunk megtekinthető honlapunkon.