Közeleg a Balaton-átúszás - te bevállalsz 5200 métert a vízben?

 

Ha az időjárás is kegyes lesz, akkor július 4-én Révfülöpről elrajtol a Balatont átszelő, bő öt kilométeres úszóesemény. Íme néhány jó tanács, információ.


A 2015. évi Pek-Snack Balaton-átúszás a kedvező idő esetén 2015. július 4-én szombaton kerül megrendezésre. Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart.

Nevezni Révfülöpön, a kikötőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tart. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat.

A rendezők a következőkre hívják fel a figyelmet: az úszók részére szeszes ital fogyasztása tilos! 14 éven aluli fiatal csak felnőtt kíséretével úszhat. Minden úszónak a rajtnál kapott csuklópánttal a két part közötti közlekedés ingyenes az általunk bérelt hajókon. Ha az időjárás optimális lesz, úgy felhívjuk a figyelmet, hogy az úszáskor a fejüket sapkával, kendővel védjék. A test lágy részeit szakember által ajánlott krémmel javasoljuk bekenni.

Mányoki Attila hosszútávúszó felkészülési tanácsait itt olvashatod el.