Merényi Tímea vezeti a pontversenyt a Hegyifutó Világkupa-sorozatban

 

A Grintovec-hegy adott otthont a Hegyifutó Világkupa legújabb állomásának, egy szlovén lány az utolsó métereken előzte meg a magyar versenyzőt.


A Hegyifutó Világkupa harmadik állomásán a méltán híres, hírhedt szlovéniai Grintovec hegyet vették célba a versenyzők. A 10km-es távon 1995 méter(!) szint emelkedést kellett teljesíteni a versenyzőknek. Ez hazai léptékkel felfoghatatlan, de az igazi nehézség, hogy a hegyről le is kell futni-gyalogolni, mert nincs kiépítve semmilyen visszaszállító eszköz.

A Hegyifutó Országos bajnokokat meghívták a versenyre, ezért Merényi Tímea és Szabó Sándor indulhatott és így a jelenlegi két legjobb magyar versenyző mérte össze az erejét a Világkupa mezőnyével.

A nők versenye nagyon szoros befutót hozott: Merényi Timea végig vezette a versenyt, sarkában a horvát Jurisic Veronicaval. Több perces hátrányból előzte meg a mezőnyt a célegyenesben a szlovén Karmen Klancnik, aki az utolsó 100 méteren nyerte meg a versenyt.

Merényi Timea ezzel a futammal megerősítette vezető pozicíóját a Hegyifutó Világkupa összetett pontversenyében!

A férfiaknál is szlovén siker született Nejc Kuhar magabiztosan nyert, a második a kenyai Wangari Francis Muigai lett és a dobogóra a svájci Sdhneider David fért még fel. Szabó Sándor nagy küzdéssel a 14. helyet szerezte meg a sűrű mezőnyben.

Merényi Timea nyilatkozata verseny után: "A múlt heti Hegyifutó Országos Bajnoki címem után, ezen a hétvégén a világkupa harmadik állomása következett. Szerencsére lehűlt a levegő a verseny napjára. A rajt után végig vezettem a versenyt, nem éreztem annyira nehéznek, mint tavaly. A táv felénél, a lejtősebb technikás szakaszon a horvát lány befogott, de nem tudott megelőzni. Az utolsó 2 km-en a vádlim begörcsölt, a szlovén lány az utolsó métereken előzött meg."

Szabó Sándor: "Életem eddigi legkeményebb hegyi versenye volt, de nagyon élveztem. Fizikailag gyengének éreztem már magam ehhez, de a verseny után eldöntöttem, hogy jövőre sokat szeretnék javítani és fejlődni. Azt hiszem, hogy ezen a pályán ez tökéletesen meg fog látszani. Várom a következő versenyt, és keményen készülök!"


Forrás: MASZ