Csak harmadik lett a világbajnok gátas Stockholmban

 

Harmadik helyen végzett férfi 110 méter gáton a világbajnok amerikai David Oliver a Gyémánt Liga-sorozat stockholmi állomásán. Bolt nem indul Zürichben.


Az amerikai atlétát a kubai Orlando Ortega és az orosz Szergej Subenkov is megelőzte, de összetettben így is megőrizte vezető helyét. A 2011-es vb-aranyérmes Jason Richardson negyedikként ért célba.

Szerdán női súlylökésben az idei fedett pályás Európa-bajnok Márton Anita harmadik helyen végzett 18.74 méteres eredménnyel a svéd fővárosban.

A Gyémánt Liga-sorozat 14 viadalból áll, a stockholmi volt a 12. állomás. A következő versenyt szeptember 3-án rendezik Zürichben, ott azonban nem indul Usain Bolt, mert lemondta részvételét.

Menedzsere, Ricky Simms azzal indokolta a hatszoros olimpiai bajnok sprinter döntését, hogy az augusztusi, pekingi világbajnokság után szeretne egy kicsit pihenni. A jamaicai sztár 100 és 200 méteren, valamint a 4x100-as váltó tagjaként áll rajthoz a kínai fővárosban. A zürichi versenyt mindössze négy nappal a vb után rendezik.


Forrás: nso.hu
Fotó: publimetro.com