Baji Balázs olimpiai szintet futott

 

A linzi nemzetközi atlétikai versenyen a 110 méteres gátfutás előfutamában a 26 éves Baji Balázs, 13,44 mp-es eredménnyel teljesítette az olimpiai szintet.'


Az ausztriai Linzben több magyar atléta is rajthoz állt a hagyományos nemzetközi atlétikai versenyen, közülük a 110 méteres gátfutás előfutamában a 26 éves Baji Balázs, a Békéscsabai Atlétikai Club válogatott futója 13,44 mp-es eredménnyel teljesítette az olimpiai szintet, és ott lesz a jövő évi riói nyári játékokon. A döntőben a békéscsabai futó 13,97-es idővel az ötödik helyen ért célba.

"Balázs az első körben laza futással érte el a már várt szintes eredményt, a döntőben a táv elején rontott, utána már csak a probléma mentes célba érkezésre figyelt" - mondta a versenyről Baji edzője ifj. Tomhauser István.

A fináléban elsőként a 26 éves Eaton, Jarret (USA) ért a célba, aki 13,47-es idővel nyerte az aranyérmet. A második helyet a kanadai Kaba Sekou szerezte meg, ideje: 13,54. A bronzérem a német, lipcsei színekben versenyző Balnuweit Eriknek jutott, aki 13,75-ös időt ért el. A negyedik a szintén német Bayer Maximilian lett, aki 13,85-ös időt ért el. Az ötödik Baji Balazs lett 13,97-tel, míg hatodikként az osztrák Kainrath Martin futott be 14,47-es idővel.


Forrás: beol.hu